Genel Merkez Nedim Kaplan Dedi

SİYASET Haber Girişi : 26 Aralık 2017 12:26
Genel Merkez Nedim Kaplan Dedi
Genel Merkez Nedim Kaplan Dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Koçarlı ilçe Başkanlığının hafta sonu gerçekleştirilen ilçe temayül yoklaması sonrasında ilçe başkanı belli oldu.

Tıkla


Ak Parti Genel Merkezi temayül sonuçlarını açıklamasının ardından Nedim Kaplan'ı Koçarlı İlçe Başkanı olarak seçildiğini açıkladı.


Koçarlı ilçesinde gerçekleştirilen temayül yoklamasında Nedim Kaplan, Şener Çallak, İlyas Arslan ve Mustafa Yalman aday olmuştu. AK Parti Genel Merkezi temayül yoklamasından sonra adaylardan Nedim Kaplan, Şener Çallak ve  İlyas Arslan'nı Ankara'ya çağırdı. Yapılan mülakatlar sonrasında Koçarlı İlçe Başkanlığına Nedim Kaplan atandı.


İLÇEDE COŞKUYLA KARŞILANDI


Ak Parti Genel Merkezi temayül sonuçlarını açıklamasının ardından Nedim Kaplan'ı Koçarlı İlçe Başkanı olması ilçede coşkuyla karşılandı.


Ankara'da Ak Parti Genel Merkezinde yapılan mülakattan dönen Nedim Kaplan'ı Ak Parti İlçe Başkanlığı binasında büyük bir sevinçle karşılayan partililer, Kaplan'ı tebrik ederek yeni görevinde başarılar dilediler.


HEDEFİMİZ 2019 YEREL SEÇİMLERİ


Yapılan temayül yoklamasının ve Genel Merkezde yapılan mülakattın ardından Ak Parti İlçe Başkanı olarak atanan Nedim Kaplan ilk açıklamalarını Koçarlı Haber Gazetesine yaptı.


Düşünülen bir ilçe başkanlığı beklentisi olmadığını fakat şartların bu noktaya geldiğini ifade eden Nedim Kaplan, "Aslında düşündüğümüz ilçe Başkanlığı beklentimiz yoktu ama şartlar öyle bir noktaya geldi ki biz ilçe başkanı olma durumunda kaldık. Malum 2019 yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığı, gerek partinin tüm yetkili organları, gerek Ankara, gerekse halkımızdan gelen istek ve talepler bu yöndeydi. Bizim Başkanlığımızı isteyen bir pozisyon oluşmuştu. Netice itibari ile hakta da böyle bir beklenti vardı. Bu süreçte değerlenmeye, toparlanmaya, güçleri bir araya getirmek için bir teşkilatlanma gerekiyordu. Bu bağlamda teşkilat yoklamaları yapıldı. Hemen arkasından geçmişte partinin değişik kademelerinde görev yapmış ilçe başkanı arkadaşlarımızın, belediye başkanı arkadaşlarımızın, milletvekillerimizin, mahalle temsilcilerinin, kadın kolları ve ana kademenin görüşleri alındı ve bu süreçte teşkilatın bütün kademelerinin bize çok ciddi destek verdiğini gördük. Bunun sonucunda da bu teşkilatı 2019 yerel seçimlerine hazırlamak için bize bir görev düştüğü aşikardı" dedi.


Bu yoldan hareketle aday olma durumunun ortaya çıktığını da belirten Kaplan, "Bundan sonraki süreçte Ankara'ya Genel Merkeze çağırıldık. Buradaki yapılan istişareler ve görüşler sonrası görev şahsıma verildi. Bizde bundan sonra iyi bir teşkilatlanma yapısı yaparak 2019 yerel seçimlerine hazırlanacağız" şeklinde konuştu.


DAHA DA GÜÇLENECEĞİZ


Halktaki heyecandan, gerek şahsına, gerekse sosyal medyadan, gerekse kamuoyundaki algıdan ciddi bir teveccüh olduğunu gözlemlediğini ifade eden Nedim Kaplan, "Bu süreçten daha da güçlenerek çıkacağımıza hiç şüphemiz yok. Buda bizi mutlu ediyor. Bu vesileyle ise bize destek ve gönül veren herkese teşekkür ediyorum. Bize verilen destekleri boşa çıkarmayacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.


BÜTÜN KADEMELERDE YENİLENME OLACAK


Parti kademelerinde yenilikler yapacaklarının da altını çizen Kaplan "Önümüzdeki dönemde de yine kamuoyuyla paylaşacağız, yönetim kurullarını, başta ana kademe, kadın kolları, gençlik kollarını ve mahalle başkanlarını tekrar yapılandıracağız. Partimizin bütün kademelerinde ki yenilenme hareketlerini hiç kimseyi dışarıda bırakmayacak şekilde yapacağız. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz." Dedi.


BU SÜREÇ PARTİ İÇİ BİR MESELE


İlçe Başkanlığı sürecinin bir kazanma kaybetme meselesi olmadığını bunun parti içi bir mesele olduğunu da söyleyen Nedim Kaplan, "Bu parti içi meselenin önemli bir ayağıydı. Bu sürecin ne kazananı ne de kaybedeni var. Bu bir hizmet yarışı olarak algılanmalı. Bu görev, diğer arkadaşlarında iyi olmasına rağmen bize verildi. Bizim bu bayrağı, bu hizmet yarışını daha iyi götüreceğimiz düşünüldüğü tahmin ediyorum. Bizde buna layık olmaya çalışacağız. Bu durumun birlik ve beraberliğimizi bozmaması gerekiyor" dedi.


"BİR OLACAĞIZ, İRİ OLACAĞIZ, DİRİ OLACAĞIZ"


"Biz bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız" diyerek açıklamalarını sürdüren Nedim Kaplan, "Bu ülkemizi ve Koçarlımızı inşallah hep birlikte güzel yarınlara taşıyacağız. 2019 yerel seçimlerinde Koçarlıyı almamız gerekiyor. Hemen akabinde de Büyükşehir Belediyesi için etki yapmamız gerekiyor. Büyükşehirde bizim için çok önemli. Netice itibari ile hiç kimsenin bu süreçte alınmasına, darılmasına gerek yok. Dediğim gibi bu parti içi bir mesele, bunun kazananı ve kaybedeni yok" dedi.


OMUZLARIMA BÜYÜK BİR YÜK BİNDİ


İlçe Başkanlığı görevi için "Aslında bir nimet değil, şahsıma verilen bir külfet" diyerek "Bu görevle omuzlarıma daha büyük bir yük bindiğinin farkındayım. Netice itibari ile bu yükü taşımak için önümüzdeki günlerde bize yol arkadaşı olacak, yardımcı olacak ekibimizi de hazırlayıp yolumuza devam edeceğiz. Hiç kimsenin birliğimizi ve diriliğimizi bozmasına katiyen müsaade etmeyeceğiz. Arkadaşlarımız bizim için rakip değil. Parti içerisinde rakip gibi görünse de bizim için hepsi çok değerlidir. Hepsi Ak Parti için kıymetli bir bireydir" şeklinde konuştu.   

   

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.