Gaziler Günü’nde bir araya geldiler

GÜNDEM Haber Girişi : 20 Eylül 2019 09:13
Gaziler Günü’nde bir araya geldiler
Koçarlı’da tüm ülkede olduğu gibi 19 Eylül Gaziler Haftası, Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törenle kutlandı.

Koçarlı Kaymakamlığı ve Koçarlı Belediyesi’nin Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan kutlama töreni saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam ederken Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Özbilek, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.  

Tıkla


Törene Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Koçarlı İlçe Emniyet Amiri Törehan Mollaoğulları, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Arifcan Azizo, kamu kurum ve kuruluşlar ile meslek odaları temsilcileri, gaziler, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.


GAZİLERİ KUTLADI


Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Özbilek, “Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasını müteakip Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilmesinin 98. Yıldönümünü büyük bir coşku ile kutluyoruz.  Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin yanı sıra, Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti varoluş mücadelesinde ve iç güvenlik harekatı sonucunda kazanılan gazilerimizi onurlandırdığımız gündür. Gaziler günü, canlarını bu aziz ulusa adayan tüm gazilere kutlu olsun. Gazilerimizi bu mutlu günle onurlandıran herkese şükranlarımızı sunarız” diyerek gazileri kutladı.


“ŞEHİT NURLANMIŞ, GAZİ ONURLANMIŞ ASKERDİR”


Gaziliğin ve şehitlik mertebesinin kendileri için en kutsal mertebe olduğunu söyleyen Jandarma Ast. Özbilek, “Dün olduğu gibi bugün de, aynı inançla bu aziz vatanın birliği, bölünmez bütünlüğü ve ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Bizler millet olarak savaş meydanlarına ‘Ölürsek cennet bizim, kalırsak devlet bizim’ düşüncesini şiar edinerek çıkarız. Bu düstur ile de yaşar ve ölürüz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurlarında saygı ve şükranlarımızı sunarım” diye konuştu.


GAZİ ŞİİRİYLE DUYGULANDIRDI


Cumhuriyet meydanındaki törenin ardından gazileri ve yakınlarını makamında kabul eden Kaymakam Çelik, “Gaziler şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır. Gazilik, ömür boyu taşınacak bir şereftir” dedi. Kıbrıs Gazisi Süleyman Şevik bir şiir yazdığını ve yazdığı şiiri okumak istediğini ifade etti. Kaymakam Çelik ise şiiri dinlemekten memnuniyet duyacağını ifade etti ve Kıbrıs Gazis Süleyman Şevik vatan sevgisi konulu yazdığı iki şiirini okudu. Gazi Şevik, okuduğu şiirle orada bulunanları duygulandırdı.


Kabulünün ardından Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, diğer protokol üyeleri, gaziler ve yakınları ile birlikte yemekte bir araya geldi.































 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.