Fenerlere ve radyolara çiftçilerden ilgi büyük

GÜNDEM Haber Girişi : 02 Eylül 2019 10:59
Fenerlere ve radyolara çiftçilerden ilgi büyük
Çiftçilerin olmazsa olmazı olan kullandığı malzemelerin başında yer alan el fenerleri ve radyolara rağbet her geçen gün artıyor.

Koçarlı ilçe pazarındaki tezgahında radyo ve fener satan Serdar Özen, fener ve radyoların en çok çiftçilerin işine yaradığını söyledi.

Tıkla


Çiftçilerin, mevsimsel tarla, bahçe, ova işlerinin çoğalmasından dolayı tarlada vakit geçirmek için kullandıkları radyolara talep arttı. Geceleri tarlasını sulamaya giden çiftçilerin de en önemli ihtiyaçlarından biri olan el fenerleri ve ışıldaklar, çiftçiler tarafından pazardaki tezgahta büyük rağbet görüyor.


Tarlaya gidecek çiftçilerin yanlarında götüreceği radyoların ve fenerlerin enerji depolaması konusundaki seçeneklerinden bahseden Özen, “Elektriğin olmadığı zaman güneş enerjisi panelleriyle çalışan radyolar, ışıklar var. Pille, güneş enerjisiyle çalışan büyük lambalar ve küçük el lambaları var.


ARTIK GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMİNDEN YARARLANILIYOR 


Güneş enerjisi panellerimiz de küçük çapta paneller. Radyo ve küçük projektörlerde kullanmak üzere paneller var. Daha büyükleri de oluyor, mesela ev aydınlatma sistemlerinde kullanmak üzere olan paneller benim alış veriş yaptığım toptancılarda bulunuyor. Ama ben pazarda onu pek satmıyorum. Radyo şarjı için gerekli güneş panelleri daha çok satıyorum. Artık teknolojinin en iyi geldiği yer, güneşten yararlanabiliyor olunması. Enerjisi bitse bile güneş enerjisiyle kesintisiz olarak doldurup, tekrar kullanılabiliyor. İçlerinde kendi aküleri var. Pille ve elektrikle de kullanılabilenler var” dedi.


“FİYATLAR VATANDAŞA PAHALI GELİYOR”


Sattığı radyo ve fenerlerin fiyatları hakkında bilgi veren Özen, “Radyolara ve fenerlere talep var ama ithal oldukları için dolar üzerinden alım yapılıyor. Bu yüzden de fiyatlar yüksek oluyor. Mesela 12 dolara aldığım bir ürünü burada satarken 60 TL’ye satabiliyorum. Türkiye şartlarında o fiyata satabildiğim için burada fiyat vatandaşa fazla geliyor.  Radyo fiyatları 50 TL’den başlıyor, özelliklerine göre 250 TL’ye kadar çıkıyor. Fenerlerde de fiyatlar 20 TL’den başlıyor, 100 TL’ye kadar çıkıyor” diye konuştu.


18 yıldan beri pazarda esnaflık yaptığını söyleyen Özen, her sezon farklı ürünlerin satışını yaptığını söyledi. “Bu sezondan sonra kırtasiye sezonu açılıyor, o sezonun ihtiyacına göre satış yapacağım. Bu sezondan önce bıçak satışı yapmıştım. Sezonluk iş yapıyorum. Sezonu geldiğinde şemsiye satışlarımız da başlıyor” ifadelerini ekledi.

 

 












Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.