Esnaf Odasından Ailelere Alışveriş Çağrısı

GÜNDEM Haber Girişi : 02 Eylül 2019 11:33
Esnaf Odasından Ailelere Alışveriş Çağrısı
Koçarlı Esnaf ve Sanatkârlar Odası, yaklaşan 2019-2020 eğitim öğretim yılı dolayısıyla ailelerin alışverişlerini yerel esnaftan yapma çağrısında bulundu.

Koçarlı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Yaman, yaz tatilinin sona ermesi ve 2019-2020 eğitim öğretim yılının başlamasıyla çok sayıda sektörün canlanacağına dikkati çekti.

Tıkla


Ülke genelinde 18 milyondan fazla öğrencinin Koçarlı’da ise 3 bin öğrencinin yeni eğitim öğretim yılına başlamasının, piyasaya hareketlilik getireceğini belirten Hüseyin Yaman “Okul alışverişi esnafı canlandıracak. Kırtasiye, giyim, ayakkabı, çanta gibi birçok kalemde yapılacak harcamalarla piyasalarda canlılık yaşanacak” ifadesini kullandı.


YEREL ESNAFI TERCİH EDİN


Aileler tarafından yapılacak harcamaların alınacak olan ürünün kalitesine göre değişeceğini, ihtiyaçların alışverişlerinin yerel esnaflardan yapılmasının İlçeye katkı sağlayacağının altını çizen Koçarlı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Yaman, “İlköğretim öğrencisinin sadece kıyafet masrafı en az 200 lira tutarken, ürünün kalitesine göre 1200 lira gibi farklılık da gösterebiliyor. Ulaşım giderleri, yemek gibi harcamalar da eklendiğinde ilçe genelindeki binlerce öğrenci için yapılacak harcamalar konfeksiyondan, kırtasiyeye, ayakkabıcıdan berbere kadar tüm esnafımız için hareketlilik sağlayacak. Bayram hareketliliğinin ardından okulların açılması piyasada olumlu bir hava oluşturacak” dedi.


Koçarlı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Yaman, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde velilerin okul alışverişini büyük mağazalar ve marketlerden ziyade yerel ilçe esnafından yapması çağrısında bulunarak, "Tanıdığınız esnafın sattığı malzemeler, denetim ve kontrolü yapılmış güvenli ürünlerdir." ifadesini kullandı.


Başkan Yaman ayrıca, yeni Eğitim Öğretim döneminin tüm öğrencilere hayırlı olmasını da diledi.


 

 

 








 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.