Esnaf, krediye sarıldı

GÜNDEM Haber Girişi : 27 Nisan 2020 09:46
Esnaf, krediye sarıldı
Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, 20 günde 250 ortağının 25 bin liralık kredi başvurusunu kabul etti.

Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, 20 günde 250 ortağının 25 bin liralık kredi başvurusunu kabul etti.

Tıkla


Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, 20 günde 250 ortağının 25 bin liralık kredi başvurusunu kabul etti. Koronavirüs salgınının ardından zor günler geçiren esnaflar için ekonomik destek paketi açıklanmıştı. Paket kapsamında yer alan 25 bin liralık krediden faydalanmak isteyen  esnaflar, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin yolunu tuttu. 650 esnaf ortağı bulunan kooperatife, 20 günde 250 esnaf kredi için müracaat etti.


"ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ” 


Esnaflar olarak koronavirüs salgınından dolayı zor günler geçirdiklerini söyleyen,  Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı İlker Aşkın, “Salgının ardından esnaf destek paketi açıklandı. Bu pakette yer alan 25 bin liralık krediden esnafımızın faydalanması için kooperatif olarak elimizden geleni yapıyoruz. Şu ana kadar 200 esnaf ortağımız, kredi için başvurdu. Başvurusu sonucunda krediden kullanmaya başlayan esnaflarımız oldu. İlerleyen günlerde biz bir 150 ortağımızın daha kredi için müracaat etmesini bekliyoruz. Tabi her zaman olduğu gibi yine esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 


BORÇ ERTELEME HAZİRAN SONUNA KADAR DEVAM EDİYOR


Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında zor günler geçiren esnaf ve sanatkârın kredi borcu erteleme işleminin de devam ettiğini belirten  Başkan İlker Aşkın, “Bu karara göre; yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle işleri veya işletmesi zarar görenlerin Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerimiz kefaletiyle veya doğrudan Halk Bankası'ndan 31 Mart 2020 ve öncesi tarihlerde kullandıkları kredilerin 1 Nisan - 30 Haziran 2020 tarihleri arasında vadesi dolacak olan taksitleri 3 ay süreyle faizsiz olarak ertelenecek ve bu doğrultuda kalan tüm taksitleri de 3 ay süreyle ötelenecektir. Ayrıca, bu karar kapsamında kredisi ertelenen esnaf ve sanatkârlardan, erteleme dönemi boyunca çalışan sayısını azaltmayacağına dair taahhütname alınacaktır. Esnafımız koronavirüs salgını nedeniyle evden çıkmamaları  ve erteleme dilekçelerinin  “Haziran ayı sonuna kadar kooperatifimize gelerek gelip imza atmaları yeterlidir ”dedi. Şener Alevci

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.