DUVAR YAZILAR SANAT DEĞİL KİRLİLİK

GÜNDEM Haber Girişi : 15 Temmuz 2019 10:26
DUVAR YAZILAR SANAT DEĞİL KİRLİLİK
Koçarlı’nın değişik yerlerinde duvarlara sprey boyalarla yazılan yazılar görüntü kirliliği oluştururken yazılar vatandaşları rahatsız etmeye başladı.

Koçarlı Yeni Mahallesi Zafer Sokakta bulunan Tariş duvarları, Cumhuriyet Parkında bulunan elektrik trafosu duvarlarına ve ilçenin çeşitli yerlerinde boyayla yazı yazılması sonucu kirlenirken, ortaya çirkin görüntüler çıktı. Yaşanan görüntü kirliliğinin Koçarlı’ya yakışmadığını ayrıca küfür ve argo yazılarında bulunduğunu söyleyen vatandaşlar, bu duvar yazıları sanat değil kirlilik olduğunu, gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Tıkla


Çeşitli duvarlara kimliği belirsiz kişiler tarafından sprey boyayla yazılar yazılırken vatandaşlar ise, bu durumdan rahatsız olduklarını belirtti.


Vatandaşlar, kimliği belirsiz kişiler tarafından duvarlara yazı yazılmasına tepki göstererek, "Kişi ya da kişilerin duvarlara sprey boyalarla yazdıkları yazılarla hem devlet malına zarar veriyor, hem de görüntü kirliliği oluşturuyor" dediler.


CEZAİ İŞLEM UYGULANMALI


Vatandaşlar, aynı zamanda görüntü kirliliği oluşturan bu tür yazıları yazan kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin de yakalanmasını cezai işleme tabi tutulmasını istediler.


Vatandaşlar, “Sprey boyalarla duvarlara saçma sapan yazılar yazılıyor. Görüntü kirliliği oluşturan bu durum hakkında ilgililerin çalışma yapması gerekiyor. Biz vatandaşlar bu durumdan rahatsız olduğumuz kadar, ikamet sahipleri de bu durumdan oldukça rahatsız bir halde. Bu tür konuları gerçekleştiren kişi ya da kişiler hakkında cezai işlem uygulanması gerekmektedir diye düşünüyoruz” şeklinde konuştular.











Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.