Deve güreşi için ağaç katliamı

GÜNDEM Haber Girişi : 19 Kasım 2019 13:01
Deve güreşi için ağaç katliamı
Koçarlı Belediyesi geleneksel deve güreşinin yapılacağı Kent Ormanı’ndaki ağaçları kesti.

1 Aralık’ta yapılacak olan 6. Geleneksel Koçarlı Deve Güreşi’nin yapılacağı Kent Ormanı’nda bulunan ağaçlar Koçarlı Belediyesi tarafından kesildi.

Tıkla


Deve güreşinin yapılacağı alan olan Kent Ormanı Cinli Cuma Mevkii’ndeki ağaçlar deve güreşinin rahat yapılması gerekçesiyle belediye görevlileri tarafından katledildi. Ağaçların kesildiği görüntüler görenleri hayrete düşürdü.


 Ağaçların kesildiğini gören vatandaşlar kanlarının donduğunu itiraf ederek, “Koçarlımızın en büyük serveti ağaçlarımız, ormanlarımız, temiz havamız. Belediyenin bu servetin değerini bilerek daha fazla sahip çıkması gerektiği yerde deve güreşi alanı yapılacağı gerekçesiyle ağaçları katletmesi kanımızı dondurdu. Zaten Koçarlı’da bir deve güreşi alanı varken ağaç katliamı yaparak başka bir alanın seçilmesine de bir anlam veremedim” diye konuştu.


“YAPTIKLARI İKİYÜZLÜLÜK”


Belediyenin bir hafta önce ağaç dikerek, sonrasında ağaçları katlettiğini ve yetkililerin ağaç katili olduklarını iddia eden vatandaşlar, “Daha geçen hafta ağaçlandırma günü kapsamında ağaç dikme etkinliklerine katılan belediye başkanımız bunları gösteriş için yapmış olsa gerek. Ağaçların bizim milli servetimiz, yarınımıza nefes olduğunu söyleyerek ağaç dikmişlerdi. Ama gayet ikiyüzlü bir şekilde şu an, adı üstünde kent ormanı dediğimiz bir bölgede başka bir etkinlik için ağaçların kesilmesi talimatı veriliyor. Serveti orman olan bir bölgede belediye başkanlığı yapmak o bölgenin ormanlarındaki ağaçları katletmek midir?” şeklinde isyan etti.     

  





















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.