Ders Zili Çaldı, 2 bin 903 Öğrenci Ders Başı Yaptı

EĞITIM Haber Girişi : 17 Eylül 2018 13:56
Ders Zili Çaldı, 2 bin 903 Öğrenci Ders Başı Yaptı
2018-2019 Eğitim Öğretim yılı başladı ve ilk çalan ders ziliyle Koçarlı’da 2 bin 903 Öğrenci ders başı yaptı.

2018-2019 Eğitim Öğretim yılı başladı ve ilk çalan ders ziliyle Koçarlı’da 2 bin 903 Öğrenci ders başı yaptı.

Tıkla

 

Okulların bugün itibariyle ilk ders zili çaldı. Okulun başlamasıyla birlikte öğrenciler kadar veliler de bu eğitim sürecine dahil oldu. Çocukları okula yeni başlayan veliler öğrencileri ilk derse yetiştirmek için ilk günün heyecnını çocukları ile birlikte yaşadılar.


TÖREN DÜZENLENDİ


2018-2019 Eğitim Öğretim yılı ve 17-21 Eylül İlköğretim haftası dolayısıyla düzenlenen tören ilk olarak Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çelenk koymasıyla başkadı. Ardınan Koçarlı Cumhuriyet Ortaokulunda tören düzenlendi.


Törene Kaymakam Fırat Çelik, AK Parti İlçe Başkanı Nedim Kaplan, Emniye Amiri Başkomiser Törehan Mollaoğulları, Koçarlı Jandarma Komutanı Başçavuş Ahmet Çoban,  Oda Başkanları, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan törende  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Dirik günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.


MUTLU VE HUZURLUYUZ


Dirik, yaptığı konuşmada 2018-2019 eğitim ve öğretim yılına huzur ve güven içerisinde girmenin mutluluğu içerisinde olduklarını ifade ederek, “Mutlu ve huzurlu bir gelecek ancak eğitimle, çocuklarımızın ve gençlerimizin kaliteli kişilik ve doğru bilgiyle yoğrulmasıyla mümkündür” dedi.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Dirik, konuşmasında ayrıca Koçarlı’da Eğitim adına yaptıkları çalışmalar ile Koçarlı’da eğitim kalitesini yükseltmek adına çok büyük emekler harcadığını ifade ettiği Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik’e de teşekkür ederek, 2018 -2019 Eğitim ve öğretim yılının huzur içerisine, verimli geçmesini diledi.


Konuşmaların ardından 8 sınıf öğrencileri tarafından okula yeni başlayan öğrencilere “Hoşgeldiniz” çiçeği verildi. Tören şiirlerin okunması ve halk oyunu gösterileri ile son buldu.


SINIFLARI DOLAŞIP BAŞARILAR DİLEDİ


Gerçekleşen Tören sonrası Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik ve protokol üyeleri sınıfları tek tek dolaşarak öğrenciler ile sohbet ettiler. Kaymakam Çelik ve AK Parti İlçe Başkanı Nedim Kaplan öğrenciler ile yakından ilgilenirken, yaz tatilinde neler yaptıkları konusunda sorular yönelttiler.


Kaymakam Çelik ayrıca öğrencilere çikolata dağıtırken, derslerinde başarılar diledi.


KİMİSİ TATİLDEN SIKILDI, KİMİSİ BİTSİN İSTEMEDİ


2018 -2019 Eğitim ve öğretim yılının başlaması ile bazı öğrenciler 3 aylık tatil sonucu sıkıldıklarını söylese de bazıları da tatilin halen devam etmesini istediklerini söyledi.


Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre, 2018 -2019 Eğitim ve öğretim yılı birinci kanaat dönemi, 18 Ocak 2019 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 21 Ocak-1 Şubat 2019 tarihlerinde yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 4 Şubat 2019 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2019 Cuma günü tamamlanacak.

























Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.