Cumhuriyet Ortaokulu TIMSS 2019’da ülkemizi temsil edecek

GÜNDEM Haber Girişi : 04 Mart 2019 10:03
Cumhuriyet Ortaokulu TIMSS 2019’da ülkemizi temsil edecek
Koçarlı Cumhuriyet Ortaokulu, bu yıl Nisan ayında yapılacak TIMSS (Trends in International Mathematics and Science Study: Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması) 2019 uygulamasına katılacak okullar arasında olma şansı elde etti.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş Cumhuriyet Ortaokulu’nu ziyaret etti ve uygulamaya katılacak sınıflardaki öğrencilere başarılar diledi.

Tıkla


TIMSS hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, “Türkiye’nin de üyesi olduğu IEA(Uluslararası Eğitim Başarılarını Değerlendirme Kuruluşu) tarafından 4 yıllık döngülerle yapılan TIMSS, Türkiye’de 60 il ve 217 okulun katılımı ile yapılıyor. Ülkemizden 81 ilden de okullar var. Dünyanın en kapsamlı eğitim araştırması olan TIMSS, 4. Sınıf ve 8. Sınıf düzeyindeki öğrencilerin matematik ve fen bilimleri derslerinde kazandığı bilgi ve becerilerin değerlendirilmesine yönelik yapılıyor.  TIMSS, ülkelerdeki söz konusu sınıflardaki öğrencilerin matematik ve fen alanlarındaki başarılarını ölçmek, eğitim ve öğretimin okullarda nasıl gerçekleştiğini, eğitim sisteminin etkinlik ve verimliliğini, ülkelerin eğitim sistemleri arasındaki farklılıkları belirlemek ve değerlendirmek amacıyla düzenleniyor. Araştırmaya katılan okullar, Uluslararası Merkez tarafından seçkisiz olarak belirleniyor. Bu durum, araştırma sonuçlarının güvenilirliği ve geçerliliği açısından önem taşıyor” dedi.


BU YIL ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK


Bu yıl çalışmaların elektronik ortamda yapılacağını dile getiren Cumhuriyet Ortaokulu yetkilileri, “TIMSS araştırmasının sonuncusu 2015’te 498 okul ve 12 bin 535 öğrencinin katılımı ile ‘Kağıt-kalem değerlendirme’ olarak gerçekleştirilen çalışmada, ülkemiz matematik ve fen alanlarında ilk 30’da yer almıştı. Bu yıl Nisan ayında düzenlenecek olan TIMSS uygulaması, elektronik ortamda tabletler aracılığı ile yapılacak. Ülkeler, araştırmaya katılan okullara yönelik hazırlık çalışması yapabiliyor. Özellikle TIMSS 2019’un elektronik ortamda uygulanmasından dolayı bu çalışmalar daha fazla önem arz ediyor. Bu hazırlıklar kapsamında örneklemde yer alan illerde görevli İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerine, okul yöneticilerine ve branş öğretmenlerine yönelik eğitimler düzenleniyor” diye konuştu.


“AYDIN’DAKİ 2 OKULDAN BİRİYİZ”


Aydın genelinde uygulamaya katılacak 2 okuldan biri oldukları için heyecanlı olduklarını ifade eden Cumhuriyet Ortaokulu yöneticileri, “Bu yıl kendine daha iyi bir yer elde etmek isteyen Türkiye genelinde, 60 bin üzeri okul bulunuyor. Türkiye’yi temsil şansı elde eden yalnızca 217 okuldan biri de ilçemizdeki Cumhuriyet Ortaokulu oldu. Aydın’da bu şansı elde eden 2 okuldan birisi de sadece 8. Sınıf düzeyinde katılacak olan Kuşadası’nda bir okul. Hem 4. hem de 8. sınıf bazında ildeki tek temsilci konumundaki okulumuzun öğrencileri, öğretmenleri ve velileri büyük heyecan ve mutluluk içinde” sözlerini kaydetti.


Necmiye KAPTAN







Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.