Cihanoğlu; Kuleye ve konağa sahip çıkın

GÜNDEM Haber Girişi : 02 Eylül 2020 11:47
Cihanoğlu; Kuleye ve konağa sahip çıkın
Bakımsızlıktan dolayı neredeyse kaderine terk edilen tarihi “Cihanoğlu Kulesi” ve Cihanoğlulları konağı restore edilmeyi bekliyor.

Bakımsızlıktan dolayı neredeyse kaderine terk edilen tarihi “Cihanoğlu Kulesi” ve Cihanoğlulları konağı restore edilmeyi bekliyor.

Tıkla


Koçarlı ilçe merkezinde 18. yy.dan kalma bir yapı olan Cihanoğlu kulesinin bahçesinde bulunan Cihanoğlu konağı adeta kaderine terk edilmiş vaziyette. 


Çatısında çökmelerin meydana geldiği konağın mirasçılarından Aziz Cihanoğlu sosyal medyadan tepki gösterdi.


İnsan bu kadar kaygısız mı olur diye paylaşımda bulunan Aziz Cihanoğlu; “Sayın başkan geldiğinde röportajında konağı restore edileceğini  bakım yapılacağına ve düzenlemesi ile Koçarlıya kazanacağını  herkesin önünde TV röportajında  konuşmuştu. 


Konağın ve aşağıdaki evin çatıları çöküyor insan bir bakım yaptırır konağın içinde eski antika mobilyelar var insan bu kadar mı kaygısız olur. Yazıktır günahtır” diyerek tepkisini gösterdi.

 

BAŞKAN KAPLAN “TURİZME KAZANDIRACAĞIZ DEMİŞTİ”

 

Paylaşımında Belediye Başkanı Nedim Kaplan’a “Cihanoğlu Kulesi” ve “Cihanoğlulları Konağı” ile ilgili söz verdiğini de hatırlatan Aziz Cihanoğlu, Gazetelerde ve TV programlarına çıkarak “Cihanoğlu Kulesi’ni ve etrafını dolaştık, şartları çok kötüydü. 


Orayı güzelce temizleyip, restore ettirerek güzel bir projeyle tarihi Cihanoğlu Kulesini ve konağını turizme kazandırmayı ve ilçeye gelen turların ziyaretine açmayı planlıyoruz. Kulenin ve konağın restorasyonunun bir an önce yapılması gerekmektedir. Çünkü oradaki eksikleri gördük. 


Tabi iş çevre temizliğiyle bitmiyor, gerekirse Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle restore çalışmasının yapılması ve bir an önce başlatılması gerekiyor. Çevre düzenlemesini ve pazaryerinin de düzenlemesini yaptıktan sonra hem kulenin restorasyonuyla turizme kazandırılması, hem de bahçesinin ve konağın ıslahı ile müzeye dönüştürülmesi ve vatandaşın ziyaretine açma planlarımız var diye konuşmuştu”diye tepki gösterdi.

 












Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • aziz cihanoglu 29 Ocak 2024 04:10

    sayın Ahmet özener siz kimden bahsediyorsunuz dedem Mustafa cihanoglu kendi halinde avcı bir insandı babam ve orhan amcam çiftcilik ile uğraşıyorlardı diğer amcam nihat ise dr olu doktorluk yapmaktaydı. ayrıca aileden kız almışsınız bizim ailede hiç kız çocuğu yoktur. kız vermeye gelince annem vesile aydınoğullarından rifat aydının kızı idi yengem nadide şu anda bilgili ailesinin bir ferdi idi. orhan cihanoglu ile evli idi. dr amcam yine aydınoğullarından Av rifat aydının kardeşi aydım 2-3-4 5 millet vekili mithat aydının kızı belkıs ile evlenmiştir. nasıl oluyoır sizin aileye kız alıp vermişiz acıklarmısınız. lütfen kulaktan dolma yalanlarla çıkıp yalan söylemeyin eğer şahsen konuşmak isterseniz e-mail adresim [email protected] buradan yazışalım bir yerde oturur konuşuruz sizin tezinizide yalan olduğunu isbatlarım.

  • Av.Ahmet Hakan Özener 21 Eylül 2020 00:00

    Bugün için bir önemi yok ama annem Müşerref Özener ve anneannem Hayriye Özer hayatları boyunca bize Cihanoğullarının büyük dedemizi zehirlenerek nasıl öldürdüklerini ve o gece konakevimize gelip büyükannem izin bütün ziğnetlerini büyük bir çarşafa doldurup zeytinyağı silolarının kapaklarını açarak mahvettiklerini ağlayarak anlatırlardı.Artık tarih oldu bugünkü neslin hiçbir suçu yok kız da alıp verdik sonradan sanırım.Ama herkez ecdadını bilsin.Hacıhafızlardan Ahmet Özer torunu Av.Ahmet hakan Özener

  • aziz cihanoğlu 02 Eylül 2020 00:00

    sayın başkan bu evde yaşayanlar koçarlının kaza olmasına ve elektrik santralinin gelmesini sağlamıştır. koçarlı köy iken 1949 yılında aydın millet vekili rahmetli anne dedem mithat aydın vesile aydın( cihanoglu) koçarlıya gelin geldiği için koçarlının köy olmsından çıkıp ilçe olmasını ve elektrik santrali kurulmasını sağlamıştır. ayrıca koçarlıda cihanoglu ailesi sobucadan gelip koçarlıya yerleşmiş elindeki padişah tarafından verilen sarı çaydan çine cayına kadar olan dağ ve ovasındaki arazilerinin coğunu vatandaşa hibe etmiştir.