Çiftçiye Su Ücreti İndirimi

GÜNDEM Haber Girişi : 19 Ağustos 2019 10:00
Çiftçiye Su Ücreti İndirimi
Çiftçilerden dekar başı artezyenden çekilen su için alınan 26 TL olan ücreti 10 TL’ye indirdi.

AK Parti TBMM KİT Komisyonu Başkanı Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ile AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı’nın girişimleriyle, çiftçinin artezyenden aldığı su ücretleri 26 TL’den 10 TL’ye düşürüldü. Koçarlı Sulama Birliği de DSİ’nin talimatıyla çiftçilerden artık dekar başına artezyenden ve yeraltından çekilen su için 10 TL ücret alacağını duyurdu.

Tıkla


Çiftçilik yapan vatandaş, DSİ’nin yeraltından dekar başına alınan ücretin fazla olduğu ile ilgili rahatsızlığını dile getirmişti. Bunun üzerine Koçarlı Sulama Birliği, indirime giden dekar başına 26 TL’yi 10 TL olarak çiftçiye yansıtacak.    


ÜCRET FAZLALIĞI ÇİFTÇİYE İADE EDİLECEK


AK Parti TBMM KİT Komisyonu Başkanı Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ile AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, yeraltı suları, artezyenlerden ve sığ kuyulardan dekar başına 26 TL olarak aldığı ücretin, ruhsatlı kuyularda olduğu gibi dekar başına 10 TL’ye indirildiği duyuruldu.


DSİ tarafından daha önceden tahsil edilen dekar başına 26 TL ücret fazlalığının çiftçiye iade edileceği veya borçlarına karşılık mahsup edileceği öğrenildi.


DSİ’nin su ücreti düzenlemesine destek veren Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, “Milletvekillerimize ve DSİ yetkililerimize bu konuda verdikleri destek için teşekkür ediyor, çiftçimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklindeki mesajını sosyal medya üzerinden yayınladı.

 

 

 

 








 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.