Çiftçiye ödenen süt primleri düşürüldü

GÜNDEM Haber Girişi : 18 Kasım 2019 10:24
Çiftçiye ödenen süt primleri düşürüldü
Tarım ve Orman Bakanlığı, Süt Prim Desteğini 25 kuruştan 10 kuruşa düşürdü.

2018 yılının Aralık ayında çiğ süt destekleme primi 10 kuruştan litre başına 25 kuruşa çıkarılmıştı. Ancak bugün durum değişti. Tarım ve Orman Bakanlığı bütçede para olmadığını gerekçe göstererek çiğ süt primini litre başına 10 kuruşa düşürdü.

Tıkla


Çiftçi 25 kuruştan prim ödemesi yapılmasını beklerken, bakanlık primin Mayıs’tan geçerli olmak üzere 10 kuruşa düşürdü.


Koçarlı’da da süt primi alan, hayvancılık yapan çiftçilerin aldığı süt destekleri, primlerin düşürülmesinden etkilendi ve aldıkları süt primleri düştü.    


Koçarlı’da 2 bin 500 tane büyükbaş hayvancılıkla uğraşan çiftçinin 800 tanesi ekonomik olarak süt üretiyor ve ticari olarak bu işi yapıyor. Koçarlı’daki 430 hayvancılık yapan çiftçi ise 3 ayda bir süt primi desteği alıyor.


T.C Kimlik Numarasının son hanesindeki rakama göre ödenen süt primleri; kimlik numarasının sonu 4, 6 ve 8 olanlara 8 Kasım Cuma günü ödenirken, kimlik numarasının sonu 0 ve 2 olanlara ise 15 Kasım Cuma günü ödeme yapıldı.


Ödenecek Süt Primi destek miktarı, birliklere kayıtlı çiftçilerde litre başına 25 kuruştan 20 kuruşa düşerken; soğuk süt satan çiftçilerde litre başına 22 kuruştan 7 kuruşa, sıcak süt satan çiftçilerde ise 18 kuruştan 3 kuruşa düştü.     




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.