Çiftçilerin turizm yolu tepkisi

GÜNDEM Haber Girişi : 21 Temmuz 2020 16:35
Çiftçilerin turizm yolu tepkisi
Turizm yolu için ekili tarlalarında çalışma yapılması çiftçilerin tepkisine neden oldu.

Turizm yolu için ekili tarlalarında çalışma yapılması çiftçilerin tepkisine neden oldu.

Tıkla


Çiftçiler, ürünlerini hasat etmelerinden sonra  yol yapım çalışmalarının başlaması için yetkililere çağrıda bulundu.


Turizm yolunun yapımı için yüklenici firma, Koçarlı merkezde pamuk ve benzeri ürünlerin ekili olduğu tarlalarda çalışma yapmak için harekete geçti. Ürünlerini hasat edinceye kadar tarlalarında çalışma yapılmasına karşı çıkan üreticiler de, yetkililerden kendilerine yardım etmelerini istedi.


 Seslerini duyurmak isteyen çiftçilere CHP Koçarlı İlçe Başkanı Hasan Akın, İYİ Parti Koçarlı İlçe Başkanı Zülfikar İstek, Aydın Çevre ve Kültür Platformu (AYÇEP) Başkanı Mehmet Vergili ve Belediye meclis üyesi Mevlüt Şahinci destek verdi.


Tarlasının yol yapımı için imza vererek izin verdiklerini dile getiren , çiftçi Atilla Soydan, "İmza atılırken, bize tarlamızı ekebileceğimiz söylendi. Biz de ektik, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne de giriş yaptık. Sadece yolun geçeceği yerdeki mahsuller olumsuz etkilenmeyecek. Çalışmanın sağı ve solundaki bütün ürünler tozdan hastalık bulacak. Buralardan da verim alamayacağız"dedi.


Yol yapım çalışması için hala paraların ödenmediğini savunan, Ruhi Avcı, “45 gün içerisinde ödeme yapılacaklardı. Fakat, 190 gün oldu, hala paralar ödenmedi. Eğer bu paralar, 45 günde ödenseydi, bu topraklar ekilmezdi" dedi.

 

Çiftçilere yapılanın bir zulüm olduğunu söyleyen, CHP İlçe Başkanı Hasan Akın, Belediye Başkanı Nedim Kaplan ve iktidar mensuplarına seslenerek, "Siyaseti bir kenara bırakın. Bu ürünlere yazıktır, günahtır. İktidara mensup olanlar, bu işe el atsa  inanıyorum ki bu iş çözülür" ifadelerini kullandı.


Çiftçilerin 50 derece sıcaklığın altında üretim yapmak için çalıştıklarını söyleyen Aydın Çevre ve Kültür Platformu (AYÇEP) Başkanı Mehmet Vergili, "Klimalı odalarında oturan beyefendilerin, vicdana gelip çiftçilerimizin sesine kulak vermeleri gerekiyor" şeklinde  konuştu. Jandarma ve polisin güvenlik önlemi aldığı basın açıklaması sorunsuz bir şekilde bitti. 











Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.