CHP’li Gençler Uğur Mumcu’yu Andı

SİYASET Haber Girişi : 29 Ocak 2018 09:55
CHP’li Gençler Uğur Mumcu’yu Andı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Koçarlı İlçe Gençlik Kolları, Araştırmacı-Gazeteci Uğur Mumcu'nun öldürülmesinin 25.yıldönümünü dolayısıyla açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Koçarlı İlçe Gençlik Kolları, Araştırmacı-Gazeteci Uğur Mumcu'nun öldürülmesinin 25.yıldönümünü dolayısıyla açıklama yaptı.

Tıkla

CHP Koçarlı İlçe Gençlik Kolları, 24 Ocak 1993 tarihinde Ankara-Bahçelievler’de evinin önünde aracına konulan bombanın infilak etmesi sonucu öldürülen Araştırmacı-Gazeteci Uğur Mumcu'yu yaptıkları açıklama andılar.

Koçarlı Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Basın Sözcüsü Murat Ali Çakmak yaptığı açıklamada “-Uğur Mumcu'yu ölümünün 25. yılında özlemle andıklarını ifade ederek, “Mumcu’yu öldüren tetikçileri azmettirenlerin hala ortaya çıkarılamamasını bir demokrasi ayıbı sayıyoruz” dedi.

FAİLLERİ YAKALAMAK NAMUS BORCUDUR

Murat Ali Çakmak, Araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu’nun 24 Ocak 1993’te evinin önündeki arabasına yerleştirilen uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu öldürülmesinin üzerinden 25 yıl geçtiğini hatırlatarak, “Dönemin iktidarının cinayeti çözmenin ve faillerini yakalamanın devletin namus borcu olduğunu söylediklerini üzüntüyle hatırlıyoruz. Aradan geçen uzun süre içinde cinayeti azmettirilenlerin ortaya çıkarılamamasını bir demokrasi ayıbı olarak düşünüyoruz. Bu ayıp Hrant Dink cinayetinde olduğu gibi yeni gazeteci cinayetleri için de karanlık odakları cesaretlendiren bir örnek olarak karşımızda duruyor” dedi.

BASIN BİR ÜLKENİN HAFIZASIDIR

Basın’ın bir ülkenin hafızası olduğu da ifade eden Koçarlı Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Basın Sözcüsü Murat Ali Çakmak, “Bu nedenle Türkiye’de halkın gerçekleri öğrenme hakkı için hizmet eden gazeteciler her zaman güç odakları tarafından hedef seçiliyor. Sözlü, yazılı, fiziksel saldırılarla gazeteciler baskı altında tutulmaya, itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Uğur Mumcu'yu ölümünün 25. yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz”  şeklinde konuştu.



 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.