Cezaevinden çıktı hayatını gençlere adadı

GÜNDEM Haber Girişi : 09 Aralık 2019 08:24
Cezaevinden çıktı hayatını gençlere adadı
Koçarlı Kasaplar Mahallesinde yaşayan eski hükümlü Ali Develi, cezaevinden çıktıktan sonra köydeki gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek amacıyla kendi spor kulübünü kurarak çocukları spor yapmaya yöneltti.

Cemal YILDIRIM


Tıkla

Daha önce kötü alışkanlıkları sebebiyle cezaevine girdiğini ve köydeki gençlerin de kendisi gibi kötü alışkanlıkların peşinden gitmesini istemediği için ilgilerini spora yönlendirmek isteyen Ali Develi, köydeki ve etraftaki köylerin yetenekli gençlerini bir araya getirerek Kasaplı Zirvespor’u kurdu.


“KÖYDEKİ GENÇLER BENİM YAŞADIĞIMI YAŞAMASIN”


Hatalar yaparak 3 yıl cezaevinde kaldığını ve köyündeki diğer gençlerin kendisi gibi hata yapmaması ve örnek bir insan olmalarını amaçladığını ifade eden Ali Develi, “Köyümde hiçbir genç benim yaşadıklarımı yaşamasın istedim. Ben de alkol, madde kullanımı, kavgaya karışma ve adam yaralama gibi kötü alışkanlıklar vardı. Cezaevinden çıkıp köye geldiğimde bir gün kahvede otururken bir genç yanıma gelip bana madde alabileceği bir yer önermemi isteyince, böyle bir şeyi bana sorması beni çok rahatsız etti. Kafamı yastığa koyduğumda gençleri kötü alışkanlıklardan nasıl uzak tutabilirim diye düşündüm” dedi.


“KÖYLÜLER HEVES SANDI”


Köylerindeki gençlerin birbirleriyle iletişim kurmadığını ve sosyal medya bağımlısı olduklarını gözlemleyen Develi, “Bir futbol takımı kurmayı hayal ettim, adını da çocuklarla birlikte koyduk. Köyde çim saha vardı, köylüler hayvanlarını bağlıyordu, gittim onlarla konuştum, amacında kullanılsın, çocuklarınız da güzel şeylerle vakit geçirsin dedim. Köylüler ilk başta heves ettiğimi düşündü, ‘yakında bırakır biz yine hayvanlarımızı bağlarız’ dediler. Ama düşündükleri gibi olmadı. Biz çalışmalarımıza 3 Eylül’den beri devam ediyoruz. Gittikçe takımımız çoğalıyor” diye konuştu.


ALTINORDU, DESTEKLEMEYE GELDİ


Futbol takımı kurma girişiminde ilk 4 gençle başladıklarını, şimdi ise 54 gençle devam ettiklerini belirten Develi, “Vodafone Akıllı Köy’den İran asıllı bir vatandaş bana yardımcı oldu ve Altınordu Futbol Takımı bizim köyümüze geldi. 30 kişilik öğrenci, hocalar ve psikologdan oluşan ekiple buraya gelerek öğrencilerimize çeşitli hediyeler getirerek destek oldular. Amatör lig turnuvalarına katılacaktık ama turnuvaya 1 ay kaldığı için yetişemedik. Önümüzdeki sene turnuvalara katılmak için hazırlanıyoruz” ifadelerini kullandı.


ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKIN


Çocuk olmanın ve genç olmanın bir ayrıcalık olduğunu ifade eden Ali Develi, “Çocuk hassasiyet ister, ilgi ister, alaka ister, sevgi ister, önem arz eder. Bir çocuğun yüzünde oluşan tebessüme neden olabiliyorsak eğer ne mutlu bizlere. Bir avuç mutluluk verebiliyorsak bu da bizi mutlu ediyor” dedi.


ÇOCUKLAR ELİMİZDEN KAYIP GİTMESİN


Son zamanlarda kötü alışkanlıklara başlama yaşının oldukça düştüğünden söz eden Ali Develi, “Sigaraya, alkole başlama yaşı ne yazık ki çok düştü. Çocuklarımız gözümüzün önünde elimizden kayıp gitmesin diye, madde bağımlısı olmasın, ileride suç işlemeye meyilli olmasın gençliği elinden alınmasın diye bugün o biricik çocuklarınıza sahip çıkın. Kendileriyle sürekli iletişim halinde olun, onları dinleyin, küçüktür çocuktur deyip geçiştirmeyin. Onlar o küçücük kalplerinde sizler için devasa hayaller kuruyorlar. Bir çocuğu görmezden duymazdan bilmezden gelirsen o çocuğun ya da gencin ilgisinin farklı yöne dönmesine sebep oluyorsun. Sonra bu durumun telafisi inanın çok zor olur” diye konuştu.


DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR ETTİ


Çocukların eğitimi ve gelişimi için bu yola çıktığını ifade eden Ali Develi, “Çocukların eğitim ve gelişim için çıktığım bu yolda bana ve çocuklara verdikleri desteklerden dolayı köyümüz imamı Zeynel Abidin Duman’a, köyümüz Okul Müdürü Sinan Kaya’ya, Akıllı Köy Genel Müdürü Coşkun Yıldırım’a, köyümüz vatandaşlarından Ali Onat ve Abdullah Kırkaş’a ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Herkesi Kasaplar Zirve Sporu ziyarete bekliyorum” dedi.



 




















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Volkan Gümüş 11 Aralık 2019 00:00

    Basalıların devamını dilerim. İstediğin hersey olur. Sizleri tebrik ederim

  • Ersun yılmaz 11 Aralık 2019 00:00

    Harika teşekkürler ali develiye örnek davranışından dolayı bize çok mutlu ve gururlandırdı başarılar KASAPLI ZİRVE SPORA👏👏👏👏

  • İpek Orhan 09 Aralık 2019 00:00

    Başarılarının devamını diliyorum zirve spor azmin için teşekkürler Ali develi