Çelik, Adnan Menderes Müzesi inşaatını inceledi

GÜNDEM Haber Girişi : 20 Mayıs 2019 10:34
Çelik, Adnan Menderes Müzesi inşaatını inceledi
Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca Koçarlı Çakırbeyli Mahallesi’nde yapımı devam etmekte olan Adnan Menderes Müzesi inşaatında incelemelerde bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla gerçekleştirilen Adnan Menderes Müzesi Temel Atma Töreni, geçtiğimiz 11 Mart tarihinde Çakırbeyli Mahallesi’nde yapıldı.

Tıkla


Düzenlenen törene Aydın Valisi Yavuz Selim KÖŞGER, Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, protokol üyeleri ve vatandaşlar katılmıştı.


Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun temel atma törenine katıldığı Adnan Menderes Müzesi’nin inşaatını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.


Kaymakam Çelik, yapımının tamamı 8 milyon 250 bin liraya mal olacak Adnan Menderes Müzesi ile Adnan Menderes’in hatıralarının Çakırbeyli’deki müzede yaşayacağını belirtti.


“MÜZE, ADNAN MENDERESİ’İ YAŞATACAK” 


Adnan Menderes Müzesi’nin inşaatını incelemek amacıyla ziyaret gerçekleştiren Kaymakam Çelik, “Koçarlı ilçemizin Çakırbeyli Mahallesi’nde yapımı devam eden Adnan Menderes Müzesi, Aydın – Muğla Karayolu üzerinde olması sebebiyle, il ya da ilçeler arasında seyahat edenler için de ulaşım yönünden rahat olacak. Müzede Adnan Menderes’in çocukluk, gençlik, siyasi yaşamı, Başbakanlık dönemine ait fotoğraf, belge ve eşyalar sergilenecek. İlçemizde ve ilimizde yaşayan herkes Koçarlımızın gururu demokrasi şehidimiz merhum Adnan Menderes’i daha kapsamlı tanıma fırsatı bulacak ve hakkında daha geniş bilgi sahibi olacak. Böyle bir müzenin açılmasıyla görsellik de ön planda olacağı için insanlar daha kalıcı Adnan Menderes ile ilgili daha kalıcı bilgiye sahip olacak. Böyle olması bizim için önemli çünkü Adnan Menderes Koçarlı için çok önemli bir değer ve tarihi bir kişilik. Çocuklarımızın da Adnan Menderes Müzesi’ni gezerek onu tanımaları, bilgi sahibi olarak büyümeleri Adnan Menderes’i unutturmamak adına önemli” diye konuştu.  














Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.