Büyüklerimiz onlara emanet

YAŞAM Haber Girişi : 13 Nisan 2020 09:45
Büyüklerimiz onlara emanet
Koçarlı Vefa Sosyal Destek Grubu Bin 237 büyüğümüze hizmet ulaştırdı.

Koçarlı Vefa Sosyal Destek Grubu Bin 237 büyüğümüze hizmet ulaştırdı.

Tıkla


Koçarlı Kaymakamlığı koordinasyonunda oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu, sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanların ihtiyaçlarını gidermeyi sürdürüyor.


Vatandaşların yardımına koşan Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri, son 7 günde bin kişinin, emekli maaşından gıdaya, ilaçtan hijyene kadar tüm ihtiyaçlarını temin etti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanların sokağa çıkmaları İçişleri Bakanlığının genelgesiyle kısıtlanmıştı.


Bu kapsamda olup evde tek başına yaşayan, ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayanlar için valilikler ve kaymakamlar koordinesinde Vefa Sosyal Destek Grupları oluşturuldu.


Polis, jandarma, bekçi, AFAD personeli gibi kamu çalışanlarından oluşan Vefa Sosyal Destek Gruplarına vatandaşlar 112, 155, 156 ve diğer numaralardan ulaşarak ihtiyaçlarını bildirebiliyor.


Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulamaya geçtiği 22 Mart'tan itibaren çalışmalarına başlayan Koçarlı Vefa Sosyal Destek grubu 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yoğun çaba sarf etti.


Vatandaşlar, 112,155, 156 numaralarını emekli maaşı, market alışverişi, sağlık, hijyen ihtiyaçlarını gidermek ve tarlasını sürdürmek için de aradı.


Vefa Sosyal Destek Grubuna, 02 Nisan-10 Nisan'da 112 üzerinden 4 arama, 155 üzerinden 48 arama, 156 üzerinden 126 arama, Vefa destek üzerinden 303 arama diğer numaralardan 756 arama olmak üzere toplam bin 237 arama yapıldı.


65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan bin kişinin ihtiyacı, Koçarlı Vefa Sosyal Destek grubu tarafından yerine getirildi.  Şener Alevci / Koçarlı Haber




















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.