Büyük Önder Atatürk Koçarlı’da anıldı

GÜNDEM Haber Girişi : 10 Kasım 2019 11:34
Büyük Önder Atatürk Koçarlı’da anıldı
Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk vefatının 81. yıldönümü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Koçarlı’da da 10 Kasım’da düzenlenen törenlerle anıldı.

Koçarlı Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan anma programına, Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Koçarlı İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Arifcan Azizo, Koçarlı İlçe Emniyet Müdürü Törehan Mollaoğulları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Osman Arıkoğlu, daire amirleri, kurum müdürleri, parti ilçe başkanları, muhtarlar, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Tıkla


Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda saat:09’05’te sirenlerin çalması ile iki dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan anma töreni, Koçarlı Anadolu Lisesi’nin hazırladığı 10 Kasım anma programı ile devam etti.


Program, Koçarlı Anadolu Lisesi’nin öğretmen ve öğrencilerinin sunumu ve protokolün katılımıyla gerçekleştirilirken, program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.


TÖRENDE DUYGULU ANLAR YAŞANDI


Koçarlı Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Turgay Esin’in günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını yapmasının ardından 10. sınıf öğrencisi Aynur Bozkaya “Son Mektup” adlı şiiri okudu ve Sıla Balcı isimli öğrenci Atatürk ile ilgili anı anlatımı yaptı.


Anma programı öğrencilerin hazırladığı Atatürk Oratoryosu ile devam etti ve Atatürk’ün hayatı konulu video gösterimi gerçekleştirildi, ardından öğrenciler hazırladığı koro gösterisinde Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Öğrenci korosunun seslendirdiği marşlar, şarkılar ve oratoryo gösterisi büyük alkış alırken, törene katılanlar duygulu anlar yaşadı.


ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİDİ


Program sonunda Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen “10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası” ile ilgili resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.


Resim dalında birincilik ödülünü Çakırbeyli İlkokulundan Tuana Öksüzoğlu, ikincilik ödülünü Şükriye Duygu Deniz Sayın, üçüncülük ödülünü de Bıyıklı İlkokulundan Ayşenur Girgin aldı. Şiir dalında birincilik ödülünü Cumhuriyet Ortaokulundan Aysel Oykucu, ikincilik ödülünü Esentepe Ortaokulundan Mert Balcı, üçüncülük ödülünü ise Çakırbeyli Ortaokulundan Ayşe Çakır kazandı. Kompozisyon dalında ise birincilik ödülünü Koçarlı Anadolu Lisesinden Ceren Yalçın alırken ikincilik ödülünü Mustafa Keziban Küçükoğlu Çok Programlı Lisesinden Şeyda Karaca aldı.   


Derece kazanan öğrencilere ödüllerini Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik ve diğer protokol üyeleri verdi ve programda görev alan öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti.



Necmiye KAPTAN



















































Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.