Bunun Hesabını Kim Verecek

GÜNDEM Haber Girişi : 22 Ocak 2021 12:54
Bunun Hesabını Kim Verecek
Koçarlılı çiftçiler TARİŞ önünde açıklama yaptı.

S.S.47 Nolu Koçarlı Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifinin yaşadığı ekonomik sıkıntılardan  dolayı TARİŞ ortakları  açıklama yaptı.

Tıkla


TARİŞ önünde açıklama yapan çiftçilere İYİ Parti İlçe Başkanı Zülfikar İstek, CHP ve İYİ parti meclis üyeleri de destek verdi.


Tarişin ekonomik sıkıntılarından dolayı zor günler yaşadığını söyleyen İYİ Parti İlçe Başkanı Zülfikar İstek, “Son birkaç aydır gündeme gelen TARİŞ konusu var. TARİŞ’in ekonomik durumuyla sıkıntı bir durum söz konusu. 


Bugün buraya bütün TARİŞ ortakları gelmek istedi. Fakat  Salgın sebebiyle yapamıyoruz. Ortaklar olarak bizim amacımız şu,  TARİŞ neden bu hale geldi, nasıl bu hale geldi. Bunun sebebi siyasimidir, kötü yönetim midir,  bunun hesabını kim verecek”dedi.


KAMULAŞTIRMAYA KARŞI DEĞİLİZ


Yaptığı açıklamada kamulaştırmaya karşı olmadıklarını da vurgulayan Başkan Zülfikar İstek, “TARİŞ’in nasıl bu duruma geldiği ilgili  net bir bilgimiz yok. Ne kadar borcu olduğuyla ilgili de bir bilgimiz yok. Ama bunun mutlaka siyasi bir sebebi de vardır.Kötü yönetimle ilgili sebebi de vardır. Bizim için önemli olan geldiğimiz nokta. Bu ortaklara Kimin hesap vereceğini de göreceğiz.


TARİŞ Pamuk Birliğinin kamulaştırmayı durdurma gibi bir girişimiz olacağını öğrendik. Bizi daha önce meclis üyelerimizin de gündeme getirdiği kamulaştırma ile ilgili bizim hayır dememizdeki sebep şu. Belediyenin bunu kamulaştırırken kaynağını nereden bulacağı, projesi, ortaklarına gerçek değerini ödeyip ödeyemiyeceği. 


Bunlarla ilgili bilgi alamadığımız için hayır dedik.  Oldu bittiye getirilerek karar alındı. Yoksa TARİŞ’in arsasını belediye tarafından alınıp proje yapılmasına karşı değiliz. Ortaklara bunlarla ilgili biç bir açıklama yapılmadı”dedi.

 

 

TARİŞ HEPİMİZİN


S.S.47 Nolu Koçarlı Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifinin, ekonomik ve alınan kamulaştırma kararı ile ilgili açıklamada bulunan İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Mevlüt Şahinci, TARİŞ’in  oldu bittiye getirilmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Koçarlı Belediyesinde bir meclis toplantısı yaptık. Olağan üstü meclis toplantısıydı. Gündemimiz TARİŞ’in kamulaştırılmasıydı.


TARİŞ ‘in  kamulaştırılması noktasında 9 evet 6 hayır oyuyla kamulaştırma kararı çıktı. Biz 6 meclis üyesi arkadaşlarımız ile birlikte kamulaştırma bedelinin belirlenmediği için ret oyu kullandık.


TARİŞ’in yönetim kurulunda bulunan ve aynı  zamanda Belediye Meclis Üyesi olan Bahri abimiz her ne sebeptense mecliste Ak Parti ve MHP grubu ile birlikte evet oyu kullandı.


Ama biz öncesinde bir komisyon kurularak araştırma yapıp STK’lardan fikir alınmasını istedik. Ayrıca bu bedel belirlenirken de TARİŞ ortakları ve yönetiminin de müteakip kalınarak belirlenmesini istedik. Fakat 1 dakika bile sürmeyen bir meclis toplantısı oldu. Kamulaştırma kararı çıktı. TARİŞ hepimizin. Bütün Koçarlı halkının. Bizim derdimiz şu. 


Burada bir kamulaştırma yapılacaksa biz TARİŞ’in malını nasıl bir kuruş daha fazla yaptırabiliriz derdindeyiz. TARİŞ’in ekonomik sıkıntıları vardır. Bir çok kurumun var. Bu kamulaştırma gerçekleştirilecekse ve TARİŞ için bir çıkış noktasıysa bedelinden ve değerinden yapılmasını düşünüyorum”dedi.

 

 

TAŞLARDAN SES GELİYOR ORADAN GELMİYOR


TARİŞ ortaklarından Mustafa Şahinci TARİŞ’in bu durumuna üzüldüklerini belirterek, “Bizim TARİŞ’in ortağı, dışarı pamuk sattığında sattım deri. TARİŞ’e verdiğinde verdim der. Çiftçi TARİŞ’i kendi malı olarak görür. Bizim TARİŞ’e bakış açımız budur. 


Belediye burada bir istimlak kararı alacaksa önce gelip burada yönetimle, ortaklarla oturup konuşacak. Bizler uzaydan gelmedik, bizlerde Koçarlılıyız. Bunlar iyi niyet çerçevesinde olur. Benim duyduklarımda gördüklerim bunu yansıtmıyor.


Ha tamam tamam halledin bitti bu iş diyerek olmaz. 1200 ortağı var buranın. Benim hakkım var bu yerde. Babamın hakkı var bu yerde. Biz TARİŞ’i babamızdan gördük. Bu işler aklı selimle çözülmeli. Bu TARİŞ’in yeri atıl vaziyette duruyor. Her gün duvarından bir sıva düşüyor. Burada bu fabrikanın çalışacağı var çalışmayacağı var. 


Burayı değerlendirelim, buradan gelecek parayla diğer fabrikamızı kalkındıralım. Belediye Başkanının da benim gibi düşünmesi lazım. Ama taşlardan ses geliyor oradan gelmiyor. Ben yaptım bitti bu iş böyle şey olmaz”dedi.


 PEŞKEŞ ÇEKERSE AYIP OLUR


TARİŞ ortaklarından Ahmet Şimşek, bu işlerin uzlaşmayla çözülmesi gerektiğini söyleyerek,  Belediye Başkanımız aynı zamanda TARİŞ ortağı ve çiftçi. TARİŞ’in her genel kurulunda divan başkanlığı yapan kişi. Gelip de TARİŞ’in yerlerini peşkeş çekerse ayıp olur. 


Vebali olur. Onun için atalarımızın sayesinde biz bu yerlere sahip çıktık. Buraların heder edilmesine ortaklar olarak karşıyız. Buranın gerçek değeri verilmeli. Fakat bunu diklenmelerle çözemeyiz. Belediye ve ortaklarla oturulup çözülmeli. Biz hem TARİŞ ortağıyız, hem belediye halkıyız”dedi. 













Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Aydın Zeytin 22 Ocak 2021 00:00

    Tariş çiftçinin alinteridir,sahip çıkınız...!