Boş eve katı atık ücreti vatandaşı çileden çıkardı

GÜNDEM Haber Girişi : 23 Haziran 2020 14:57
Boş eve katı atık ücreti vatandaşı çileden çıkardı
Koçarlı ilçesinde oturulmayan eve katı atık ücreti gelmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Koçarlı ilçesinde oturulmayan eve katı atık ücreti gelmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Tıkla


Koçarlı ilçesinde Yeni mahallede oturan Ahmet Rifat Onay, boş evine katı atık ücreti gelmesine tepki gösterdi.


Beş aydır evinin boş olduğunu söyleyen Onay, “Evde hiç oturan yok. Boş ev. Ama nedense evde durulmadığı halde katı atık ücreti geliyor. Su ücreti olmamasına rağmen, katı atık ücreti çıkıyor diyerek tepki gösterdi.


Kullanılmadığı halde  Su parası olmayan evine katı atık ücreti çıkmasına bir anlam veremediğini söyleyen Onay, “ASKİ’ye gittiğimde katı atık ücretinin Koçarlı Belediyesinin aldığını kendilerinin herhangi bir ücret almadıklarını  söylediler. Koçarlı Belediyesine gittiğimde ise evde kalan olmasa da ücretin ödeneceğini söylediler. Ödediğim ücret küçük bir para ama iş parada değil yapılan uygulamada” diyerek tepki gösterdi.


SEÇİMLERDE SÖZ VERMİŞLERDİ


Katı atık ücretlerinin fazla olmasına da dikkat çeken vatandaşlar, 31 Mart seçimlerinde Belediye Başkanımız katı atık ücretlerinin fazla olduğunu, bu ücretlerin ilk meclis toplantısında düşürüleceğini söylemişti. Fakat ücretlerde hiçbir değişiklik olmadığı gibi boş ve kullanılmayan evlere de ücret çıkartıyorlar” ifadelerini kullandılar.  




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.