Birlikten şenlik doğdu

GÜNDEM Haber Girişi : 15 Nisan 2019 11:22
Birlikten şenlik doğdu
Efeler İlçesi’ne bağlı Alanlı Mahallesi'nde geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen 3. Geleneksel Alanlı Uçurtma Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Efeler İlçesi’ne bağlı Alanlı Mahallesi'nde geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirilen 3. Geleneksel Alanlı Uçurtma Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Yapılan uçurtma yarışmasının beraberinde çeşitli yarışmaların da yapıldığı şenlikte birlik, beraberlik ve dayanışma mesajı verildi.

Tıkla


Alanlı Mahalleliler, yarışmaların kazananlarına verilmek üzere alınan ödülleri kendi aralarında para toplayarak alırken, şenlikte dağıtılan keşkek, aşure, lokma gibi ihtiyaçların da gönüllü vatandaşlar tarafından karşılandığı öğrenildi. Yarışmalara başlanmadan şenliğe katılan Alanlılılar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu. Ardından mahalle imamı tarafından dua okunarak yarışmalara başlandı.


Uçurulan uçurtmalarla gökyüzünün rengarenk olduğu şenlikte yapılan uçurtma yarışına katılma şartı ise yarışacak uçurtmaların el yapımı olmasıydı. Uçurtma yarışının yanı sıra farklı kategorilerde halat çekme, çuval yarışı, kaşıkla yumurta taşıma ve yoğurttan para bulma gibi eğlenceli oyunlar oynandı. Renkli görüntülere sahne olan ve 7’den 70’e herkesin kaynaştığı uçurtma şenliğinde tüm katılımcılar doyasıya eğlendi. Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden de şenliği ziyaret ederek, organizasyonu gerçekleştirenleri tebrik etti.


“AMACIMIZ HERKESİ KAYNAŞTIRMAK”


Alanlı Uçurtma Şenliği’nin organizatörü Niyazi Sarı, “İlk olarak sosyal medyadaki ‘Alanlı Köyü’ isimli sayfamızda paylaşarak bu fikri ortaya attım. Bu sene üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz, geleneksel hale getiriyoruz. Zaman geçtikçe çoğalttık, yardımlaşmalar gittikçe arttı, hayır yapmak isteyenler arttı. İlk sene bir kazan yaptırdığımız keşkek bu yıl 3 kazan oldu. Buradaki maksat insanları kaynaştırmak, uzakta olan köylülerimizi buraya toplamak, hep beraber muhabbet etmek, eğlenmek, bir şeyler paylaşmak” dedi.


ŞENLİĞİN DEVAMI GELECEK


Alanlı’da böyle bir birlik beraberlik organizasyonunun fikir babası olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Sarı, bu şenliğe Alanlılıların sahip çıkmasından dolayı da gurur duyduğunu söylerek; “Bu organizasyonu İbrahim Bölükbaş hocamız, muhtarımız Mustafa Özen ve ben yürütüyoruz. Ben tarihini ayarlayıp, hayır yapacak kişilerle irtibatı sağlıyorum, İbrahim Hocam da yarışmaların ve eğlencenin organizasyonunu yürütüyor. Gerek Aydın Büyükşehir Belediyesi, gerekse Efeler Belediyesi’ne de lojistik destek, çadır ve seyyar tuvalet gibi desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Kendi aramızda para toplayarak yarışmaların kazananlarına hediyeler aldık. Keşkek, aşure, lokma, ekmek ve su gibi yeme içme ihtiyaçlarını da üstlenmek isteyen vatandaşlarımız bizimle irtibata geçerek hayırda bulunmak istediler. Festivalimize katılan tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Birlik beraberlik içinde geçiyor. Önümüzdeki senelerde de inşallah devamı gelecek” diye konuştu.


“UZAKTAKİ DOSTLARIMIZ DESTEKLERİYLE YALNIZ BIRAKMADI”


Şenlikte yarışmaları ve organizasyonu yöneten emekli öğretmen İbrahim Bölükbaş, “Biz bu yola çıkarken, bu festivali geleneksel hale getireceğimizi söylediğimizde bizimle dalga geçenler oldu. Bu güzide topluluğu onlara armağan ediyorum. Atatürk’ün ‘Samsun’a çıkarken ve ülkeyi kurtarırken elimizde hiçbir maddi güç yoktu’ sözünden yola çıkarak, 3 sene önce bu festivali başlatırken elimizde kuruş paramız yoktu ve biz bu günlere kadar geldik. Bundan sonra da bu uçurtma şenliğinin geleneksel hale gelip, gelecek kuşaklara aktarılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu festivale katkıları olan, uzaktan yakından gelip bizleri yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Hepiniz hoş geldiniz, sağ olun, var olun. Almanya’dan, İstanbul’dan, Ankara’dan,  uzak illerimizden festivalimize katılamayan ama arayıp ‘Bir ihtiyacınız var mı’ diye soran Alanlılı kardeşlerimize de teşekkür ediyoruz. Selamlar ve saygılar gönderiyoruz”  ifadelerini kullandı.

 

Şenliğin sonunda uçurtma yarışmasının birincisine bisiklet, ikinciye çeyrek altın, üçüncüye de gram altın ödülleri verilirken; diğer yarışmaların kazananlarına ise küçük elektronik ev aletleri, çanta, saat gibi hediyeler verildi.

 

  Necmiye KAPTAN













































Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Niyazi SARI 15 Nisan 2019 00:00

    Yaptığı haberden dolayı Koçarlı haber ve gazeteci Necmiye Kaptan kardeşimi kutluyorum. Teşekkürler..