“Beyaz Eller” gönüllere dokunuyor

GÜNDEM Haber Girişi : 13 Mayıs 2019 09:23
“Beyaz Eller” gönüllere dokunuyor
Koçarlı Belediyesi engelli, yaşlı veya kronik sağlık sorunu olan Koçarlılı vatandaşlar için “Beyaz Eller” ismi verilen evde temizlik hizmeti başlattı.

Koçarlı Belediyesi yaşa bağlı sağlık sorunları, fiziksel güçsüzlük ya da ekonomik yetersizlikler nedeniyle evlerinin temizliğini yapmakta zorluk çeken yaşlı ve engelli Koçarlılılara “Beyaz Eller” temizlik hizmeti vermeye başladı.

Tıkla


Koçarlılıların ücretsiz olarak yararlandığı bu hizmet Mayıs ayı itibariyle 5 kadın 1 erkekten oluşan ekiple Haydarlı Mahallesi’ndeki ihtiyaç sahiplerinin evlerini temizleyerek başladı.


Evlere temizlik hizmetini veren “Beyaz Eller” ekibi, önceden ihtiyacı tespit edilen evlere gidip tüm temizliğini yaptığını ve belediyenin karşıladığı tüm temizlik malzemeleri ve ekipmanıyla birkaç saat içinde evin temizliğini tamamladıklarını kaydetti.


“EVİMİZ PIRIL PIRIL OLDU”


Haydarlı Mahallesi’nden ihtiyaç sahibi Adem Özenç(62)’in evini temizleyen ekip görevlilerine teşekkür eden oğlu Yıldıray Özenç, “Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, evimizi pırıl pırıl yaptılar. Allah belediyemizden razı olsun bu hizmeti verdikleri için. Zor durumlarımızda belediyenin temizlik ekibinin yanımızda olduğunu bilmek bizi mutlu ediyor” dedi.


“HİZMET İÇİN BURADAYIZ”


Daha sonra Haydarlı Mahallesi sakinlerinden Hacer Orkan(82) ve Mehmet Orkan(83)’ın evini temizleyen ekip üyeleri, “Belediye Başkanımız Nedim Kaplan’ın evlere temizlik projesinin biz ekip olarak destekçisiyiz. Bu hizmeti severek yapıyoruz; yaşlılara, engellilere, hastalara, kısacası kendi temizlik ihtiyacını karşılayamayan yardıma muhtaç Koçarlılılara bu hizmeti verdiğimiz için çok mutlu oluyoruz. Vatandaşın her sorununda yardım etmeye hazırız, her zaman vatandaşın yanındayız. İhtiyaç sahibi Koçarlılı vatandaşlarımız bize ulaşsınlar, her zaman yardım etmek ve elimizden geleni yapmak için buradayız” diye konuştu.


“VATANDAŞLARIMIZ DÜZENLİ ARALIKLARLA TEMİZLİK HİZMETİ ALACAK”


İhtiyaç sahiplerine ulaşma noktasındaki projelerinden biri olan evlere temizlik uygulamasını başlattıklarını açıklayan Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, “Koçarlı Belediyesi olarak yardıma muhtaç, ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza evde temizlik hizmetini başlattık. Kendi evinin temizliğini yapamayacak durumdaki, yaşlılarımız, engellilerimiz, hasta vatandaşlarımızın evlerine ekibimizi düzenli aralıklarla göndererek evlerinin temizlik ihtiyaçlarını karşılayacağız. 52 mahallemize de aynı hizmeti götüreceğiz, Haydarlı Mahallemizdeki ihtiyaç sahibi evlerden bu uygulamamıza başladık. İlerleyen zamanlarda da mevcut ekibimizi genişleterek bu hizmeti devam ettirmeyi planlıyoruz, böylelikle Koçarlı’daki tüm mahallelerdeki ihtiyaç sahiplerine daha düzenli aralıklarla ulaşacağız” ifadelerini kullandı.     


Necmiye KAPTAN

























Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.