Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yaptılar

SİYASET Haber Girişi : 22 Ekim 2018 10:07
Belediye Başkanlığı  için aday adaylığı başvurusu yaptılar
CHP'nin Koçarlı Belediye Başkan aday adayları belli oldu.

CHP'nin Koçarlı Belediye Başkan aday adayları belli oldu.

Tıkla

Türkiye, eğer erken seçim kararı alınmaz ise 31 Mart 2019 Pazar günü yerel seçimler için sandık başına gidecek.

Yerel seçimler için partiler adaylarını belirlemek için çalışmalar yaparken, CHP'de aday adaylık başvuruları için istifa ve aday adaylık başvuru süreleri 26 Ekim Cuma gününe kadar uzatıldı. CHP'nin Koçarlı Belediye Başkanlığı için ismi geçen aday adayları da başvurularını yaptı.

Mart 2019 seçimlerinde CHP'nin mevcut Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk ile yola devam edip etmeyeceği bilinmiyor. Koçarlı'da

CHP daha güçlü bir aday çıkararak belediyeyi tekrardan kazanmanın peşinde olacağı söylentileri yayılmaya başladı. İşte CHP'nin Koçarlı 2019 yerel seçimlerde belediye başkan aday adayları.

CHP'nin Koçarlı Belediye Başkan aday adaylığı için mevcut Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Yeniköy eski Belediye Başkanı Erdal Arasan ve Aydın Büyükşehir ve Koçarlı Belediyesi CHP'li Meclis üyesi  Gülşah Aydın Verim ve Avukat Tuncay Çobanoğlu aday adaylığı için başvuru yaptıkları öğrenildi.



 

SÜRE UZATILDI

 

Belediye başkan adaylığını için  1 Ekim - 19 Ekim tarihleri arasındaki başvuru  26 Ekim tarihine kadar uzatıldı.   Mart 2019'daki yerel seçimler öncesinde belediye başkanlıkları için CHP'de adaylık süreci geçtiğimiz hafta Cuma günü sona erecekken bir hafta uzatıldı.




SÜRPRİZ ADAY ADAYI KİM?

 

Koçarlı'da Cumhuriyet Halk Partisinden Belediye Başkan Aday Adaylığı için sürpriz bir ismin olduğu da kulislerde konuşuluyor. Bu ismin kim olduğu şeklinde bir çok fikir ortaya atılırken, kimileri ise böyle bir sürpriz ismin olmadığını düşünüyor.

 



KILIÇDAROĞLU'NUN FORMÜLÜ KOÇARLI'YA YANSIYACAK MI?

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimlerde kazanabilmek için yaptığı özel çalışmada  ilçe örgütlerine talimat göndererek, "İlçelerde tabanda ittifak yapılacak. Bölgenizdeki siyasi parti ve sivil toplum örgütleri ile görüşün. Tek bir parti ile değil, ilçeler bazında ittifakı ele alın" demişti.

Bu formülün Koçarlı'da etkili olu olmayacağı ise merak konusu olurken, Koçarlı'da CHP'nin ittifak yapmak isteyip istemeyeceği ise ilerleyen zamanlarda ortaya çıkacak.

 

 SEÇMENİN NABZI TUTULARAK ADAY BELİRLENECEK

 

Bu çerçevede, milletvekilleri, Parti Meclisi (PM) üyeleri ve alanında uzman isimlerin yer alacağı bir Siyasi Konsey ile üç ayrı çalışma grubu sahaya inerek, hem parti örgütünün hem de seçmenin nabzını tutacak. Çalışma kapsamında bölgenin stratejisi ve aday belirleme yöntemi ayrı ayrı belirlenmeye çalışılacak.



 

İLÇE BAŞKANI AKIN “İLÇEMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN”

 

CHP Koçarlı İlçe Başkanı Hakan Akın, başvuru sürelerinin 19 Ekim mesai bitimi itibariyle sona erdiğini hatırlatarak, “İlçe başkanlığımıza partimizden Koçarlı Belediye Başkanlığı için 3 isim aday adaylığı için müracaat etti. Bu isimler ise Mevcut Belediye Başkanımız Mutlu Öztürk, Belediye Mecli üyemiz Gülşah Aydın Verim, Eski Yeniköy Belediye Başkanı Erdal Arasan ve Avukat Tuncay Çobanoğlu oldu. Aday belirlenmesi için biz de başvurularımızı il Başkanlığımıza ve Genel Merkezimize ilettik. Genel Merkez kararıyla partimizin Belediye Başkanı adayı belirlenecek. Aday olarak kim çıkarsa çıksın ilçe örgütü olarak belediye başkan adayı çıkan ismin arkasında olacağız. Bütün aday adayı arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz" dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.