Başkanlar Nysa Antik Kenti'ni tanıdı

GÜNDEM Haber Girişi : 18 Kasım 2019 15:46
Başkanlar Nysa Antik Kenti'ni tanıdı
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) 19’uncu Başkanlar Kurulu Toplantısı için Aydın'a gelen gazeteciler cemiyet başkanları Sultanhisar'daki Nysa Antik Kenti’ni de ziyaret etti.

TGK yönetim kurulu üyeleri, 8 federasyon başkanı ve 71 ilde bulunan gazeteciler cemiyet başkanlarının ve temsilcilerinin bulunduğu yaklaşık 120 kişilik ekibe Nysa Antik Kenti ve Karacasu’daki çömlek atölyeleri tanıtıldı.

Tıkla


Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı, Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan’ın da aralarında bulunduğu TGK yönetim kurulu üyeleri, 8 federasyon başkanı ve 71 ilde bulunan gazeteciler cemiyet başkanlarının Nysa Antik Kent gezisi rehberin tanıtımı eşliğinde gerçekleşirken antik kent ülkenin her yerinden gelen cemiyet başkanlarını büyüledi. Tarihi yapılara hayran kaldıklarını belirten misafirler dünya üzerinde önemli yeri ve tarihi bulunan eşsiz antik kenti gezerken ve tarihini yakından tanırken kente hayran kaldıklarını ifade etti.


ÇÖMLEK ATÖLYESİNİ GEZDİLER


Sonrasında Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal'ın karşıladığı Türkiye'nin dört bir yanından gelen cemiyet başkanları seramik ustalarından mesleğin inceliklerini dinleyip yüzlerce yıllık bu mesleği yerinde gördüler. Çömlek ürünlerinden satın alan misafirlere ayrıca belediye tarafından hazırlanan hediye paketleri Başkan Zeki İnal tarafından takdim edildi.
































Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.