Başkan Kaplan; Koçarlı 3 ay sonra içme suyuna kavuştu

GÜNDEM Haber Girişi : 09 Ağustos 2019 17:06
Başkan Kaplan; Koçarlı 3 ay sonra içme suyuna kavuştu
Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan Koçarlı’nın uzun zamandır çektiği içme suyu sorununun çözüme kavuştuğunu söyleyerek “Koçarlı nihayet 3 ay sonra içme suyuna kavuştu” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Kurban Bayramı önü Koçarlı’ya müjdeyi verdi. Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğünce İkizdere Barajı’ndan Koçarlı’ya su verilmeye başlandı. 320 milyon TL yatırım maliyetiyle hayata geçen büyük içme suyu projesi kapsamında su verilmeye başlanan yerler arasına giren Koçarlı’da uzun yıllar su sorunu yaşanmayacak. ASKİ Genel Müdürlüğü İkizdere Barajından elde edilen içme suyunu arıtma tesisi aracılığı ile vatandaşlara ulaştıracak.

Tıkla


“3 AY GECİKMELİ DE OLSA SUYUMUZA KAVUŞTUK”


Seçimden sonraki 3 aylık bir gecikmeyle Koçarlı’nın içme suyuna kavuştuğunu belirterek, artık çeşmelerden iyi su akacağı için tüm yetkililere teşekkürlerini ileten Nedim Kaplan, “Koçarlı içme suyuyla buluştu. 320 milyon lirası büyükşehir belediyesi tarafından, geri kalan yaklaşık 8 milyon liralık yatırımı DSİ tarafından yapılmış ve seçim sonrası ASKİ’ye devredilmişti. 3 aylık bir gecikmeyle de olsa Koçarlı bayram öncesi içme suyuna kavuştu. Çeşmelerden artık damacana su kalitesinde su akacak. Başta bu projenin Koçarlı’da temelini atan bugünkü Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ediyorum. Koçarlı artık 2050 yılına kadar yetecek damacana kalitesinde suyuna kavuştu. İnşallah tüm mahallelerimizdeki su sorunu hızlı bir şekilde çözülür ve artık mahalle sakinlerimiz susuzluktan ötürü bize dert yanmazlar. Tekrar Koçarlı’nın içme suyu Koçarlı halkına hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.


BAŞKAN ÇERÇİOĞLU “YATIRIMLARIMIZ HIZ KESMEKSİZİN SÜRECEK ”


​Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından İkizdere Barajından Koçarlı’ya içme suyu verilmeye başlanması konusuna değinen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yatırımların hız kesmeksizin süreceğini kaydetti. Başkan Çerçioğlu “ Planlamalarımız içerisinde yer alan Koçarlı ilçemizi de bugün itibarı ile İkizdere Barajından gelen içme suyuna kavuşturduk.  Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak yatırım gerçekleştirip Aydın halkının hizmetine sunduğumuz İkizdere Barajından artık Koçarlı ilçemiz de faydalanacak ve uzun yıllar su yeterliliği anlamında sorun yaşamayacak” dedi.


İkizdere barajından su verilmeye başlanan Koçarlı’da büyük mutluluk hakim. Vatandaşlar Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdi. Vatandaşlar “Başkanımız bu müjdesiyle çifte bayram yaşattı. Sağ olsun, bayram önü bayram oldu.” ifadelerini kullandı.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.