Başkan Kaplan “Bina Kimsenin Babasının Malı Değil”

GÜNDEM Haber Girişi : 04 Haziran 2019 11:39
Başkan Kaplan “Bina Kimsenin Babasının Malı Değil”
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun meclis kararı ile tahsis ettiği Belediye binası kararını yine meclis kararıyla iptal etmesi ilçe büyük bir yankı uyandırdı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun meclis kararı ile tahsis ettiği Belediye binası kararını yine meclis kararıyla iptal etmesi ilçe büyük bir yankı uyandırdı.

Tıkla

Koçarlı Haber Gazetesini manşetine taşıdığı haber ise yerel ve ulusal medyada geniş yer alırken, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu bana bina ile ilgili ‘Benim babamın malı değil, kimsenin babasının malı değil. Koçarlı’nın malı’ dedi. Bende diyorum ki bu bina kimsenin babasının malı değil” diyerek Çerçioğlu’na gönderme yaptı.

MEDYADA GENİŞ YER BULDU

Büyükşehir Belediyesinin önce Nisan ayında 125 no lu Meclis kararı ile bedelsiz olarak bir yıl süreyle Koçarlı Belediyesine tahsis ettiği hizmet binası, Mayıs ayı Meclis toplantısında 151 nolu karar ile iptal etti. 

Koçarlı Haber Gazetesini manşetine taşıdığı haber, yerel başta olmak üzere bazı ulusal medyada da geniş yer bulurken, Koçarlı eski Belediye Başkanı Mutlu Öztürk zamanında Büyükşehir’e devrettiği arsa üzerine yapılan hizmet binası krize neden oldu.

Koçarlı Belediyesi arsa vermesine rağmen hiçbir hakkı olmadığı hizmet binasından çıkarılmayla karşı karşıya kalması Koçarlı’da vatandaşlar tarafından da tepkiye neden olurken, büyük yankı uyandırdı.

NİSAN AYINDA BEDELDİZ TAHSİS ETTİ MAYIS AYINDA İPTAL ETTİ

Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısı oturumunda 125 nolu “Koçarlı İlçesi Gündoğan Mahallesi Demirkaya Mevkii, 60 ada, 172 parsel numaralı 827,27 m2 yüzölçümlü taşınmaz üzerinde bulunan Hizmet Binasının zemin kat (ASKİ vezneleri hariç), 2’inci, 3’üncü, ve Teras katlarının bedelsiz olarak 1 yıl süreyle Koçarlı Belediye Başkanlığına tahsisine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.” İfadeleri tutanaklara geçti. Bu kararın üzerinden 1 ay geçmesinin ardından Mayıs ayı Meclis toplantısında karar iptal edildi. Bedelsiz olarak 1 yıl süreyle Koçarlı Belediye Başkanlığına tahsisine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verilmesi sonrası, Mayıs ayında da iptal edilen karar ilçede şok etkisi yarattı. Mayıs ayı oturumunda 151 nolu karar ile “ Büyükşehir Belediye Meclisinin 16.04.2019 tarih ve 125 sayılı kararının iptal edilmesine karar verildi”.

“KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİL”

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu bana bina ile ilgili ‘Benim babamın malı değil, kimsenin babasının malı değil. Koçarlı’nın mal’ dedi. Bende diyorum ki bu bina kimsenin babasının malı değil” diyerek Çerçioğlu’na gönderme yaptı.

Başkan Kaplan, seçim çalışmalarında gerekirse çadırda hizmet vereceğiz sözleri akıllara gelirken, gözler konu ile ilgili önümüzdeki günlerde açıklama yapması beklenen Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na çevrildi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.