Başkan İstek, “Kim Bu Akbabalar”

SİYASET Haber Girişi : 02 Şubat 2021 13:38
Başkan İstek, “Kim Bu Akbabalar”
İYİ Parti İlçe Başkanı Zülfikar İstek, MHP İlçe Başkanı M.Ali Memiş’in açıklamalarına “Kim Bu Akbabalar”diyerek sert tepki verdi.

İYİ Parti İlçe Başkanı Zülfikar İstek, MHP İlçe Başkanı M.Ali Memiş’in açıklamalarına “Kim Bu Akbabalar”diyerek sert tepki verdi.

Tıkla


MHP İlçe Başkanı Mustafa Ali Memiş, Ekonomik sıkıntılar nedeni ile zor günler yaşayan TARİŞ’le ilgili açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada TARİŞ arazisinin Akbabalara peşkeş çekilecekti' sözlerine İYİ Parti İlçe Başkanı cevap verdi.


Başkan İstek yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; “22 Ocak tarihinde , Tariş pamuk kooperatifi idari binası önünde Tariş ortakları olarak toplanarak iki konuyu gündeme getirmeye çalıştık.


Bunlardan biri , TARİŞ’in ekonomik olarak nasıl bu duruma düştüğü ; ikincisi de belediyenin aldığı kamulaştırma kararı.


Koçarlı MHP ilçe Başkanı sayın Mustafa Ali Memiş bu konularla ilgili yerel basına açıklamalarda bulunmuş.Yaptığı açıklama biz TARİŞ ortaklarının aklında bir takım soru işaretleri oluşturmuştur.


Sayın Memiş TARİŞ’in kötü yönetildiği için ekonomik olarak zor günler geçirdiğini açıklamış. Ancak biz kendisinden bir ilçe başkanı olarak daha ciddi bir açıklama beklerdik”dedi.


TÜM BİLDİKLERİNİ KAMUOYUNA AÇIKLAMALI


MHP İlçe Başkanı Mustafa Ali Memiş “Akbabalara Peşkeş çekilecekti” sözleri üzerine, kim hangi akbabalara peşkeş çekmek istiyor diye tepki gösteren Başkan İstek, “TARİŞ hangi yöneticiler tarafından kötü yönetilmiştir? TARİŞ yönetimine siyaset bulaştırılmışmıdır?


TARİŞ’in ekonomik olarak sıkıntıya düşmesinde Belediye seçimlerinin etkisi varmıdır?


Belediye seçimleri uğruna TARİŞ’ten ortak dışı kişilere mazot , gübre , tohum vb dağıtılmışmıdır?


Yüksek meblağlı borçlarını zamanında ödemeyen ortaklar varmıdır?


Sayın Memiş’in TARİŞ’in nasıl ekonomik olarak zor duruma düştüğü ile ilgili bilgisi varsa kamuoyuna bu soruların cevabını vermesi gerekir.


Sayın Memiş, 22 Ocak ta basına  yaptığımız açıklamayı da okumamış olacak ki kamulaştırma konusunda ortakların karşı olmadığını , tek dertlerinin arazinin değerinde kamulaştırılması olduğunu bilmiyor.


 MHP İlçe Başkanı , arazi kamulaştırılmazsa akbabalara peşkeş çekilecekti demiş. Bu konuda tüm bildiklerini kamuoyuna açıklamak zorundadır.1200 ortağın malını kim hangi akbabalara peşkeş çekmek istiyor.


Sayın Memiş ; ortaya attığınız iddia çok ciddi bir iddiadır.Biz TARİŞ ortakları olarak malımızı kimin peşkeş çekmek istediğini bilmek istiyoruz.


Kamuoyu ve TARİŞ ortakları yapacağınız açıklamayı bekliyoruz ...


Kim bu AKBABALAR…


MHP İlçe Başkanı Mustafa Ali Memiş’in Ses Gazetesine yaptığı açıklama ise şu şekildeydi;

'Akbabalara peşkeş çekilecekti'


Aydın'ın Koçarlı ilçesinde ekonomik sıkıntılarla boğuşan Tariş'in arazisi için belediye meclisi kamulaştırma kararı aldı. Karara, MHP İlçe Başkanı Mustafa Ali Memiş'ten destek geldi. Memiş, "Tariş'in yeri ile ilgili belediye kamulaştırma kararı almamış olsaydı, o zaman orası akbabalara peşkeş çekilecekti" dedi.


Koçarlı Belediye Meclisi, 11 Ocak'ta gerçekleştirdiği olağanüstü toplantıda, Tariş arazisini kamulaştırma kararı aldı. Kararın ardından, Tariş hizmet binası önünde toplanan Millet İttifakı meclis üyeleri ve ortaklar, kamulaştırma ile ilgili kendilerine bilgi verilmediğini iddia ederek, Tariş arazisinin değerinde alınmasını istemişti. Tariş'in ekonomik sıkıntılardan dolayı zor günler yaşadığını belirten İYİ Parti İlçe Başkanı Zülfikar İstek de, mevcut duruma Tariş'in nasıl geldiğini bilmediklerini ifade etmişti.


"KAMULAŞTIRMA HALKIMIZIN YARARINA"


İstek ve ortaklara, Tariş'ten emekli olan MHP Koçarlı İlçe Başkanı Mustafa Ali Memiş cevap verdi. Yazılı açıklama yapan Başkan Memiş, Koçarlı Tariş'in ekonomik sıkıntı yaşamasının nedeninin, geçmiş dönemlerde görev yapan yöneticilerin aldıkları yanlış kararlar olduğunu iddia etti. "Tariş'in yeri ile ilgili belediye kamulaştırma kararı almamış olsaydı, o zaman orası akbabalara peşkeş çekilecekti" diyen Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kamulaştırmanın amacı halkımızın yararınadır. Halkımız düzenli, tertemiz kapalı bir pazar yeri istemez mi? Pazar yerimiz belli. Yıllardır dar ve sağlıksız ortam içerisinde. Kamulaştırma tamamlandığında belediyemizin hayata geçireceği proje ile güzel bir pazar yerine kavuşacağız. Belediyenin yaptığı işlem hakka hizmet, halka hizmettir."

 

KAPLAN'A DESTEK


Memiş, Cumhur İttifakı olarak Koçarlı'nın gelişmesi, güzelleşmesi, ilçeler arasında hak ettiği yeri alması, yatırımların devam etmesi ve projelerin tamamlanması için Belediye Başkanı Nedim Kaplan ile uyumlu çalıştıklarını ve kendisine desteklerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.