Başkan İlker Aşkın, “Borçlar 3 ay ertelendi”

GÜNDEM Haber Girişi : 27 Mart 2020 13:10
Başkan İlker Aşkın, “Borçlar 3 ay ertelendi”
Koçarlı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İlker Aşkın, taksitlerin 3 ay süreyle faizsiz olarak erteleneceğini açıkladı.

Koçarlı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İlker Aşkın, taksitlerin 3 ay süreyle faizsiz olarak erteleneceğini açıkladı.

Tıkla


Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında zor günler geçiren esnaf ve sanatkârın kredi borcu erteleme işleminin yapılabilmesi için beklenen Cumhurbaşkanı Kararının Resmi Gazete'de yayımlandığını belirten Başkan İlker Aşkın, “Bu karara göre; yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle işleri veya işletmesi zarar görenlerin Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerimiz kefaletiyle veya doğrudan Halk Bankası'ndan 31 Mart 2020 ve öncesi tarihlerde kullandıkları kredilerin 1 Nisan - 30 Haziran 2020 tarihleri arasında vadesi dolacak olan taksitleri 3 ay süreyle faizsiz olarak ertelenecek ve bu doğrultuda kalan tüm taksitleri de 3 ay süreyle ötelenecektir. Ayrıca, bu karar kapsamında kredisi ertelenen esnaf ve sanatkârlardan, erteleme dönemi boyunca çalışan sayısını azaltmayacağına dair taahhütname alınacaktır” dedi.


Esnafımıza koronavirüs salgını nedeniyle evden çıkmamalarını ve erteleme dilekçelerinin  “Haziran ayı sonuna kadar kooperatifimize gelerek gelip imza atmaları yeterlidir ”dedi. 


25 BİN TL’YE KADAR 36 AY VADELİ KREDİ


Zor günler geçiren esnaf için can suyu niteliğinde yeni bir kredi paketinin daha devreye alındığına vurgulayan Başkan Aşkın, “Öte yandan, bugüne kadar hazine faiz destekli kredilerden yararlanmamış olan esnaf ve sanatkârlara Halk Bankasınca doğrudan kullandırılacağı duyurulan 25 bin lira limitli, 6 ay ödemesiz, 36 aya kadar ödemeli olacaktır. Bu kredinin yanında esnaf ve sanatkârlarımıza kooperatif kredi şahıs limiti dâhilinde ve hali hazırda kullandırmış olduğumuz işletme veya yatırım kredileriyle kredi kullandırımı aynı kesintiler yapılarak kullandırılacaktır” şeklinde konuştu.


BANKA HESAPLARINA YATACAK


Koçarlı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İlker Aşkın; “ 02.05.2019- 05.01.2020 arasında kredi kullanan ortakların, kredilerin faizleri %6 dan, % 5 e düşürülmüştür. %1lik fark bankadaki vadesiz mevduat hesaplarına iade edilecektir. Kooperatif ortaklarının herhangi bir işlem yapmalarına gerek yoktur ”dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.