Balık Fiyatlarından Bir Tek Koçarlılı Vatandaş Memnun

GÜNDEM Haber Girişi : 03 Şubat 2020 06:27
Balık Fiyatlarından Bir Tek Koçarlılı Vatandaş Memnun
Balık Fiyatlarından Bir Tek Koçarlılı Vatandaş Memnun


Tıkla

Hava koşullarının doğrudan etkilediği tezgahlardaki balık fiyatları artış gösterirken Koçarlı’da fiyatlar sabit kaldı.


Herkes balık yesin sloganıyla balık fiyatlarını sabit tuttuğunu söyleyen Koçarlılı Hancı Balık Sahibi Ahmet İstek, “Her yerde hamsi fiyatları 20 TL’nin altına düşmezken biz yarı fiyatı olan 10 TL’den satıyoruz” dedi.


Hamsi sürülerinin deniz suyunun daha soğuk olduğu Gürcistan, Rusya ve Ukrayna kıyılarına yönelmesi ile tezgahlardaki fiyatların arttığı kaydedildi.


Yurtta ve dolayısıyla kıyı kesimlerde son günlerde etkisini arttıran fırtına ve kötü hava şartları balıkçıları zor durumda bıraktı. Fırtına nedeniyle çok sayıda balıkçı teknesi denize açılamadı. Açılan balıkçılar da fazla balık yakalayamadan geri dönmek zorunda kalınca, tezgahlardaki balık fiyatları adeta tavan yaptı.


“KIŞIN SONUNDA BALIK FİYATLARI DÜŞECEK”


Kötü hava koşulları nedeniyle artan balık fiyatlarını değerlendiren Koçarlılı balıkçı Ahmet İstek, “Rüzgarın, soğuğun ve yağmurun olmasından dolayı balıkçıların fazla açıklamaması balık fiyatlarını yükseltti. Kışın gelmesiyle talep de çoğaldı. Balık halinde balık az olunca balık fiyatları yükseldi. Kışın sonuna doğru talep de azalınca balık fiyatları da düşecek. Nisan aylarında biraz daha yükselir, bu hep böyledir” dedi.


“VATANDAŞ UCUZ BALIK YESİN İSTİYORUZ”


Balığa gelen zamlara direndiğini ifade eden İstek, “Balığa zam gelse bile ben zam yapmıyorum. Zaten şimdi ekonomik kriz var, balığa da zam yaparak insanları balıktan uzaklaştırmak istemiyorum. Ben zam yaparsam başka yerde ucuza balık bulan kişiler benden uzaklaşır. Pahalıya balık sattığımı konuşurlar. Şu an az kazanayım, fiyat düştüğü zaman aynı fiyattan yine devam ederiz. Amacımız herkese balık yedirmek. Koçarlı’da balık bizim işimiz. Halkımız balık yesin, balığa doysun yeter. Vatandaş ucuz balık yesin istiyoruz” diye konuştu.

















 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.