Babasının nasihati için huzur evi yaptırıyor

GÜNDEM Haber Girişi : 31 Temmuz 2019 12:40
 Babasının nasihati için huzur evi yaptırıyor
Avrupa’dan emekli olan gurbetçi vatandaş Hacı Bekir Karakış(86), rahmetli babasının nasihatini tutup, Uşak İli, Sivaslı İlçesi’ne huzur evi kazandırmak için var gücüyle çalışıyor.

Avrupa’dan emekli olan gurbetçi vatandaş Hacı Bekir Karakış(86), rahmetli babasının nasihatini tutup, Uşak İli, Sivaslı İlçesi’ne huzur evi kazandırmak için var gücüyle çalışıyor.

Tıkla


                Rahmetli babasının nasihatini yerine getirmek için çabalayan Hacı Bekir Karakış, yaşının ilerlediğini ve paraya, mala, mülke önem vermediği için babasının nasihatini yerine getirmenin kendisi için çok önemli olduğunu ve bunun için huzur evi yaptırma kararını nasıl aldığını aktardı.


“İNSANLAR YAŞLANINCA SIĞINACAK YER ARAR”


Huzur evi yapımı hikayesini anlatan Karakış, “Rahmetli babamın bana nasihati var. Babam bana ‘Oğlum, ileride eline para pul geçerse önce kendinin ve ailenin geçimini sağla, daha fazla para geçerse de insanlığın fayda görebileceği bir şeyler yap’ dedi. Ben de yaşı baya ilerlemiş biri olarak, babamın nasihatini nasıl yerine getiririm diye düşündüm ve bu amaçla huzur evi yapmaya karar verdim. Neden huzur evi diye sorarsanız: Ömür dediğin bir güneş gibidir, sabahın ilk saatlerinde başlar, cıvıl cıvıl, şen şakrak olur, akşamın buğusu çöktü mü de kararır, ışığı sönmeye başlar. İşte insan da güneş gibi, çocukluğunda, gençlinde sığınacak bir yer bulur da, yaşlanınca ışığı sönmeye başlar, sığınacak, barınacak yerler arar. İşte bu ihtiyacı giderebilmek için, insanların yaşları ilerlediğinde barınabilecekleri bir yerleri olsun düşüncesiyle bu işe kalkıştım. Herkes ilk etapta bana ‘Hayal kuruyor, havanda su dövüyor’ dese de, Rabbime şükürler olsun, bu inşaatı hemen hemen bitirmek üzeriyim’’ dedi.


                 2016 yılının Kasım ayında inşaatına başlanan ve hala yapımı süren huzur evinin, Uşak İli Sivaslı İlçesi Evrenli Doğal Park alanında 7 bin 320 metre karelik bir alan üzerine kurulu olduğunu belirten Karakış, toplam inşaat alanının bin 700 metre kare olduğunu ve 54 odalı, 104 yataklı bir tesis olacağını paylaştı.


“YARDIMSEVER İNSANLARA İHTİYACIMIZ VAR”


Kaba inşaatının tamamının bittiğini, ince işçiliğinin ise yüzde 50’ye yakın bir kısmının bitmiş durumda olduğunu söyleyen hayırsever vatandaş Karakış, “Bugüne kadar harcanan para yaklaşık 3 milyon lira, bu işin bir an evvel bitirilmesi amacıyla, yardımsever insanların desteğini de bekliyoruz. Ben cebimdeki son kuruşa kadar bu işi tamamlayabilmek için harcamaya razıyım, fakat yine de bu işin bir an evvel bitirilmesi için, yardımsever insanların desteğine ihtiyacım var, yardım edilmesini de istiyorum, belki sizin ihtiyacınız olmayabilir fakat günün birinde sizin yakınlarınızın ihtiyacının olmayacağını kim iddia edebilir? Onun için lütfen bu hayır işine destek verin” ifadelerini kullandı.  

 


 




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.