Aydınlı İzciler 2020 Kış Kampından Döndü

GÜNDEM Haber Girişi : 10 Şubat 2020 09:24
Aydınlı İzciler 2020 Kış Kampından Döndü
Aydınlı İzciler 2020 Kış Kampından Döndü


Tıkla

Aydın Kamp Ateşi İzcilik ve Spor Kulübü izcileri, Bolu Aladağlar’da çeşitli illerden gelen izcilerle birlikte, bir haftalık kış kampını tamamlayarak Aydın’a döndü.


Kamp Ateşi İzcilik ve Spor Kulübü Başkanı ve İzci Lideri Ümit Kutbay, Türkiye İzcilik Federasyonunun Tevfik Rüştü Günday Kamp ve Eğitim merkezinde organize ettiği Bolu Aladağlar Kış Kampına katılan Aydınlı izcilerin başarılı bir şekilde kampı tamamladıklarını belirtti. Kutbay; “İzcilerimizin zorlu kış koşullarında gösterdikleri başarılar bizleri de gururlandırdı. Amacımız; her koşulda kendi ayakları üzerinde durabilen, mücadele gücünü yitirmeyen, doğa koşullarına ayak uydurabilen bireyler yetiştirebilmek. Federasyonumuzun kış kampı da bu anlamda izcilerimiz için iyi bir sınav oluyor. Zorlu koşulların yanında eğlenceli zamanlar da geçiren izcilerimizle birlikte yıl içerisinde gerçekleştirilen milli kamplarda ve etkinliklerde Aydını temsil etmeye devam edeceğiz” dedi.


İzciliğin çocukların gelişimleri açısından son derece önemli olduğuna vurgu yapan Kutbay ; “İzcilerimiz, çağımızın getirdiği teknolojik bağımlılıktan uzak, doğanın bize sunduğu imkânları doğru kullanmasını öğrenerek kamp yapıyorlar. Doğada olmanın çocuklarımızın gelişimleri açısından son derece önemli olduğunu biliyoruz. Gençlerimizin, çocuklarımızın izcilik faaliyetleri ile özgüvenlerinin yerine geldiğini gözlemliyor ayrıca ailelerinden de duyuyoruz” dedi.


Kış kampı hakkında bilgi veren kulüp önderi Alper Lütfi Sarı ise, soğuk havaya ve kara rağmen faaliyetlerini gerçekleştiren izcilerin, zor ama bir o kadar da eğlenceli olan kamptan mutlu döndüklerini söyledi. Sarı; “ İzcilerimiz, kış kampında gerçekleştirilen eğitimlerimizde bıçak ve çakı kullanımı, balta, testere kullanımı, odun kırma, soba yakma, kardan eser yapma, kar üstünde ateş yakma, sucuk pişirme, izci marşları, doğal kar barınakları, kamuflaj, kar körlüğü, kar mağarası, ilkyardım, giyinme, beslenme, yürüyüş teknikleri gibi eğitimler aldılar. Bunların yanında; kızak kayma, kayak eğitimi ve kayak, gece nöbetleri ve gece yürüyüşü, soba yakma, su temini ve ısıtma, bulaşık yıkama, yemek dağıtma, tertip-düzen, teftişler, el beceri eğitimleri, izcilik düğüm ve bağları, kar üstünde çadır kurma gibi faaliyetlerimiz oldu. Bunlarla birlikte izcilerimiz, dikkat ve hızlı karar verme becerilerini geliştiren izcilik oyun ve yarışmalar yaparak eğlenceli zaman geçirdiler” diye konuştu.


















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.