AYDIN GENÇ KIZILAY ÇOCUK FEST İLE 500 ÇOCUĞA ULAŞTI

GÜNDEM Haber Girişi : 07 Mayıs 2019 10:18
AYDIN GENÇ KIZILAY ÇOCUK FEST İLE 500 ÇOCUĞA ULAŞTI
Türk Kızılay’ın 23 Nisan Haftası dolayısıyla 8 gün süren Aydın’ın da içinde bulunduğu 30 ilde düzenlenen Kızılay Çocuk Fest Aydın’ın Koçarlı ve Tepecik Mesire Alanında düzenlendi.

 

Tıkla

Türk Kızılay’ın 23 Nisan Haftası dolayısıyla 8 gün süren Aydın’ın da içinde bulunduğu 30 ilde düzenlenen Kızılay Çocuk Fest Aydın’ın Koçarlı ve Tepecik Mesire Alanında düzenlendi. Çocuk festivali 30 Nisan Koçarlı’da düzenlenen kapsamlı program ile şenlik sona erdi.

 

Türk Kızılay Aydın Şubesi ve Aydın Genç Kızılay’ın organize ettiği çocuk fest 500 ilkokul ve ortaokul öğrencisi ile 80 üniversiteli Genç Kızılay gönüllüsü katıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen festivalin ilk etabında Aydın bölgesinden dezavantajlı çocuklar ve Koçarlı ilçelerinden öğretmenleriyle beraber gelen çocuklar halat çekme, çuval yarışı, futbol, voleybol, el yüz boyama gibi çeşitli oyunlar oynayarak eğlendi.

 

Çocuk şenliklerinin geleneksel hale geleceğini her yıl 23 Nisan Haftası’nda düzenleneceğini söyleyen Aydın Genç Kızılay Başkanı Cemal Koyuncu; Yarının aydınlık yüzlerine sahip olacak çocuklarımızın Kızılaycılık ile tanışması ve mutlu hissetmeleri bizler için çok önemli. Bu kapsamda bizler de Genç Kızılay Genel Merkezimizin yereldeki paydaşları olarak bu organizasyonu gerçekleştirdik. İlk programımızı Efeler ilçesi Tepecik Mesire alanında; Efeler Belediyemiz ve Gençlik merkezimizin desteğiyle gerçekleştirdik. Burada Çocuk Konukevlerinde kalan çocuklarımız ve Gençlik Merkezimizin Sosyal Uyum Projesi kapsamında eğitim alan mülteci çocuklarımızla çocuk festivalini yaptık.

 

Programımızın ikinci etabı ise Koçarlı ilçesi, Yeniköy mahallesi Fettah Günay Atış Poligonunda gerçekleşti. Buradaki organizasyon Yeniköy İlköğretim Okulu ve çevre köy okullarının katılımı ile yapıldı. Gençlik Merkezimizin mobil gençlik aracı ile öğrencilere çeşitli spor ve sokak oyunları oynatıldı. Genç Kızılay gönüllülerimizin oyunları ile devam ettik ve en sonunda uçurtmalar hediye ettik. Koçarlıda toplam 330 çocuğumuz ile hem çocuk festivalimizi hemde uçurtma şenliğimizi gerçekleştirmiş olduk. Dedi.

 

Sözlerine devam eden Koyuncu, Tepecikteki organizasyonda bizlere desteğini esirgemeyen Türk Kızılay Aydın Şubesine, Aydın Valiliği Vali Yardımcılarımıza, Efeler Belediye Başkanımız Fatih ATAY beye, Gençlik Merkezimize ve Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne teşekkür ederiz. Ayrıca, Koçarlı etkinliğimizde ise bizlerden desteklerini esirgemeyen Koçarlı kaymakamımıza, Koçarlı Belediye Başkanımıza, Yeniköy İlköğretim Okuluna ve İlçe Milli Eğitim müdürlüğümüze teşekkür ederiz, dedi.
























                

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.