Aydın’da ilk kez Koçarlı Halk Eğitim Merkezi’nden

GÜNDEM Haber Girişi : 07 Ekim 2019 13:44
Aydın’da ilk kez Koçarlı Halk Eğitim Merkezi’nden
Koçarlı Halk Eğitim Merkezi Koçarlılı öğretmenler için Aydın genelinde bir ilk olan Zeka Oyunları Öğreticiliği Kursu açtı.


Tıkla

Atatürk İlkokulu’nda, Koçarlı Halk Eğitim Merkezi tarafından yapılan ve Eğitici Eğitmeni Melahat Elver tarafından Koçarlılı öğretmenlere verilen ders, okullarında kurs açmak isteyen öğretmenler tarafından büyük ilgi gördü. 


Koçarlılı gençleri ve çocukları teknoloji bağımlılığından kurtarmanın ve Koçarlı’da zeka oyunlarını yaymanın amaçlandığı eğitim programına Aydın genelindeki Zeka Oyunları Kursları açmak isteyen öğretmenlerin de katılımı bekleniyor.


“KOÇARLI’DAKİ ÖĞRETMENLERİMİZ ŞANSLI”


Koçarlı Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Kılıçaslanoğlu öğretmenlere verilen kurs ile ilgili yaptığı açıklamada, “Aydın’da ilk kez Koçarlı Halk Eğitim Merkezi’nde açılıyor. Amacımız zeka oyunlarını yaygınlaştırmak ve öğretmenlerimizin mesleki gelişimine katkıda bulunmak. Zeka oyunları öğreticiliği eğitimini verecek öğretmen bulmak zor. Biz bunu bir şekilde temin ettik. İlk Koçarlı Halk Eğitim Merkezi’nde açılıyor. Hiçbir Halk Eğitim Kursu daha önce bu kursu açmadı. O yüzden Koçarlı’daki öğretmenlerimiz şanslı” dedi.


“DİĞER İLÇELERDEN DE ÖĞRETMENLER KATILACAK”


İki oturum şeklinde gerçekleşecek kursun diğer oturumuna Aydın genelinden öğretmenlerin de katılımını beklediklerini aktaran Kılıçaslanoğlu, “Şu an ilk dersi Koçarlı’da görev yapan, kendi ilçemizdeki öğretmenlerimize öncelik verdik. 25 kişilik kontenjan açtık, 19 başvuru var. İkinci dersi de Kasım ayında 25 kontenjanla açacağız. O derse de diğer ilçelerden de bu kursu almak isteyen öğretmenler katılabilecek. O kurs için Efeler ve İncirliova’dan gelecek öğretmenlerimiz var” ifadelerini kullandı.


“AMAÇ ZEKA OYUNLARINI YAYGINLAŞTIRMAK”


Kursa katılım şartlarını da belirten Kılıçaslanoğlu, “Bu kursa katılım şartı ise Eğitim Fakültesi mezunu olmak ya da başka bir fakülteden olsa bile formasyon eğitimi almış olmak. Bunun dışındaki kişilere bu eğitimi veremiyoruz. Kursu açmak isteyen öğretmenlerimiz de 7’den 70’e isteyen her vatandaşa bu kursu verebilecek. Bizim merkezimizde 6 yaşından itibaren herkes kurslarımıza başvurabiliyor. Eğitimi alan öğretmen arkadaşlarımızın da zeka oyunları kurslarını kendi okullarında açacaklarını düşünüyoruz. Koçarlı’da zeka oyunlarını yaygınlaştıracağız” diye konuştu.


“ZOR BULUNAN BİR EĞİTMEN”


Öğretmenlere kursu veren eğitici eğitmeni Melahat Elver hakkında bilgi paylaşan Kılıçaslanoğlu, “Zeka oyunları öğreticiliği kursunu veren öğretmenin de gerekli donanıma ve yeterliliğe sahip olması gerekiyordu, eğiticiyi de eğitecek düzeyde bir hoca bulmak çok kolay değil. Bizim bu kursu veren hocamız da Esentepe’de görev yapan bir hocamız. Bu kursu vermek için yeterli bilgi ve donanıma da sahip. Milli Eğitim Bakanlığının düzenlemiş olduğu zeka oyunları kurslarını almış öğretmenler eğitici olabiliyor. Hocamız da bakanlığın zeka oyunları kurslarına katılmış bir eğitmen. Yani zor bulunan bir eğitmen, bu şartları taşıyor. İlk önce öğrencilere bu kursu verme fikriyle geldi. Biz de baktık belgesi öğretici eğiticiliğine de yetiyor. Biz de bunu Koçarlı’da daha çok yaygınlaştıralım, öğreticilere bu kursu verelim diye düşündük” şeklinde konuştu.















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.