Asıl Bu Topraklara İhanettir

SİYASET Haber Girişi : 19 Mayıs 2020 14:59
Asıl Bu Topraklara İhanettir
Ak Parti İlçe Başkanı İlyas Arslan’ın “Bu sözler Koçarlı’ya ihanettir” sözlerinin ardından CHP İlçe Başkanı Hasan Akın’ından cevap gecikmedi.

Ak Parti İlçe Başkanı İlyas Arslan’ın “Bu sözler Koçarlı’ya ihanettir” sözlerinin ardından CHP İlçe Başkanı Hasan Akın’ından cevap gecikmedi.

Tıkla


Bu kadar verimli topraklarda transit bir yol yapmak hem bu topraklara, hem yöre insanına ihanettir diyen CHP İlçe Başkanı Akın, “Ak Parti İlçe Başkanı İlyas Arslan, her zaman ki gibi yine hızını alamamış bu sefer de bizi ihanetle suçlamış. Aslında bize suçlarken de kendi ihanetlerini itiraf etmiş” dedi.


Açıklamanın nezaketsiz bir şekilde yapıldığını vurgulayan CHP İlçe Başkanı Akın, “Bize şöyle seslenmiş İlyas Başkan; “Niyetiniz kötü olursa, bugün eleştirdiğiniz “ ürünler ziyan olacak “ yaygarasını 6 ay sonra da yapabilirsiniz. Çünkü o zamanda da ekilip biçilecek ürünler olacaktır. Bu coğrafyada bu toprakların bereketli olduğu sürece çiftçimiz alın terini akıtarak mahsulünü her zaman alacaktır. Bu topraklar 4 mevsim ekilebilecek kadar verimlidir Hasan Başkan. Bir kısım çiftçimiz yazın pamuk, karpuz, kavun, bamya gibi ürünler için çalışırken,  diğer çiftçilerimizde kışın başka ürünlere yönelebilir. Çiftçiye göre tercih edilen ürünün değişiklik gösterebileceğini bilmeniz gerekiyor. Bu toprakların bereketini bilmeden yorum yapmak sizin çiftçi lafını sadece "siyaseten" kullandığınızı gösteriyor" Sayın başkan, "bu toprakların bereketini bilmeden yorum yapmak" demiş.

Bizler de sırf bu nedenle; bu toprakların ne kadar verimli olduğunu bildiğimiz için, bu toprakları heba etmek  yanlıştır  diyoruz” dedi.


TOPRAKLAR KATLEDİLİYOR


Ak Parti İlçe Başkanının sözlerine asıl ihanet bu değil mi? diye soran CHP İlçe Başkanı Akın açıklamasında , “Bu kadar verimli topraklarda transit bir yol yapmak hem bu topraklara, hem yöre insanına ihanettir. Bu yol Dalama ve Sultanhisar sınırları içinde de devam ediyor. Ama orada, yol kenarına benzin istasyonu kurma hayali olan rantçılar olmadığı için, büyük oranda eski yol genişletilerek yapılıyor.


Aydın'ın diğer ilçelerinde mevcut yol genişletilerek yapılırken, İlyas Başkan senin de itiraf ettiğin gibi çok verimli, çok bereketli olan Koçarlımızın toprakları neden katlediliyor, neden bizde de bu bereketli toprakları koruyup mevcut yol genişletilmiyor. Asıl ihanet bu değil mi?


Ayrıca İlyas Başkan, biz tarlada yeşermiş, yetişmiş ürünlere kıymayın dediğimizde siz "Bu, dün planlanıp hemen yarın başlayan süreç değildir. Bir planlama neticesinde bugünlere kadar gelen bir süreçtir, yetkililer gerekli tüm bilgilendirmeleri yer sahiplerine yapmıştır" demişsiniz. Ama bölgedeki bazı tarla sahipleri öyle söylemiyor, her zaman koruduğunuz müteahhitler ürününü ekecek tarla sahiplerine şu an bu bölgede çalışma yapmayacağız, tarlanız boş kalmasın ekim yapabilirsiniz demişler, bu nasıl bilgilendirme, bu nasıl planlama?


Yeri geldiğinde ülkeyi yöneten iktidar partisinin ilçe başkanıyım diyorsun, iktidar partisinin ilçe başkanı olarak kendi ilçende çiftçiler mağdur ediliyor, haberin yok” sözlerine yer verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.