Aleviler, kurban ve aşure paylaştı

GÜNDEM Haber Girişi : 21 Eylül 2019 11:27
Aleviler, kurban ve aşure paylaştı
Alevi Kültür Dernekleri Koçarlı Şubesi, 12 imam matem oruçlarının tamamlanmasının ardından, gerçekleştirdiği kurban ve aşurelerini vatandaşlarla paylaştı.

Koçarlı’ya bağlı Büyükdere Mahallesi'nde yapılan etkinliğe Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Yaman, AK Parti İlçe Başkanı İlyas Arslan, MHP İlçe Başkanı Mustafa Ali Memiş, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Yoğun ilgi gören etkinlikte 12 kazan aşure pişirildi, 14 kurban kesildi. Katılımcılara kurban ve aşure lokmaları ikram edilmesi ile başlayan etkinlik, semahların dönmesi ve deyişlerin söylenmesi ile sona erdi. Yönetimi ile ev sahipliği yaptığı etkinlikte konuşan Alevi Kültür Dernekleri Koçarlı Şube Başkanı Hüseyin Yıldız, "Bugün bizleri bir araya getiren değer, Kerbela'da acımasızca katledilen imam Hüseyin ve 72 yarenini anmak, onlar için yapılan hayır lokmalarımızı paylaşmak içindir. Yaptığımız hizmetlerimizi, verdiğimiz lokmalarımızı hak kabul etsin, tüm canlara helal hoş olsun" diye konuştu.

Tıkla


Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan da, Türkiye’nin 81 milyon vatandaşının kardeş olduğunu ifade ederek, “Biz bütün değerlerimizle bir bütünüz. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzda çok daha güçlüyüz. Huzur ve kardeşlik içerisinde yaşamayı arzu ediyoruz” dedi.
























Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.