Akın, Örnek Projesini Açıkladı

SİYASET Haber Girişi : 08 Ekim 2018 12:44
Akın, Örnek Projesini Açıkladı
Germencik Belediye Başkanı ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı MHP'li Ümmet Akın, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi durumunda, Aydın'ın kırsal mahallelerinde yaşayan vatandaşların zenginleşmesini sağlayacak projeler geliştirdiklerini


Tıkla

MHP'den Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan ilk isim olan Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, aday adaylığını açıkladığı günden beri seçim çalışmalarını yoğun tempoda sürdürüyor. Aydın'ın dört bir yanında kamu kurumları temsilcileri, sivil toplum örgütleri, esnaflar ve vatandaşlarla buluşmaya devam eden Akın, gittiği her yerde yoğun ilgi görüyor. Germencik halkının ardından, Aydın halkının da gönlüne taht kurmayı başaran Akın, örnek projelerinden birisini daha açıkladı.


Hayata geçirmeyi planladığı proje ile kırsal kalkınmayı amaçlayan Akın, Büyükşehir Belediyesi olarak sadece kentliye değil, köylüye de hizmet götüreceklerini söyledi.


Köylümüz En az Topraklarımız Kadar Zengin Olacak


Büyükşehir Yasası ile Aydın'ın köylerinin mahallelere dönüştüğünü ve Büyükşehir Belediyesi'nin görev, sorumluluk ve yetki alanına dahil olduğunu hatırlatan Akın, "Kır belediyeciliğinde öncü olacağız. Belediye olarak sadece kentte asfalt, kaldırım yapmayacağız. Kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlarımıza da hizmet götüreceğiz. Dolayısıyla biz şehir ile birlikte kırı da planlayacağız. Nasıl planlayacağız? Planımızı kırsal kalkınma odaklı yapacağız. Yani biz kırsal alanlarda organize tarım bölgeleri, organize sera bölgeleri ve ürün geliştirme alanları oluşturacağız” dedi.


KOOPERATİF BİRLİKLERİ KURULACAK


Germencik Belediye Başkanı ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı MHP'li Ümmet Akın ayrıca, kuracakaları üretici kooperatif birlikleri ile kırsal kalkınma odaklı faaliyetler yürütecekerini de ifade ederek, “Bu birlik ve kooperatiflere, belediyeyi de ortak edip üretmeyi teşvik edeceğiz, üretenleri destekleyeceğiz. Tabi biz bunları yaptığımızda istihdam alanlarını genişleterek gençlerimizin de önünü açacağız. Ve bu sayede işsizlik sorununu da yavaş yavaş ortadan kaldırmış olacağız.  Böylelikle en az toprağı olan hemşerimiz de zenginleşecek. Maliyeti düşük, katma değeri yüksek ürün elde edeceğiz. Amacımız köylümüzün zenginleşmesini sağlarken işsizliği de azaltmak. Köylümüz en az topraklarımız kadar zengin olacak.Bu projemiz ve Aydın’a değer katacak diğer projelerimizi hayata geçirmek için vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz" diye konuştu.





Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.