Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası Tatlı Rekabete Sahne Oldu

GÜNDEM Haber Girişi : 18 Şubat 2020 13:52
Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası Tatlı Rekabete Sahne Oldu
Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu tarafından organize edilen Akıl ve Zeka Oyunları turnuvasının Koçarlı İlçe turnuvası Koçarlı Vali Şenol Engin Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti.


Tıkla

Haber: Cemal YILDIRIM 


Turnuvada ilkokul kategorisinde 60 ve ortaokul kategorisinde 60 olmak üzere toplamda 120 öğrenci, 6 oyun (Mangala, Kulami, Pentago, Reversi, Q-bitz, Equilibrio) branşında 8 kategoride yarıştı.


Turnuva öğrenciler arasında tatlı bir rekabete sahne olurken, tüm gün süren turnuva da dereceye girenlere ödülleri verildi düzenlenen törenle verildi.


EKRAN BAŞINDA DEĞİL HAYATIN İÇİNDE OLAN BİR NESİL HEDEFLİYORUZ


Turnuvayla ilgili düşüncelerini paylaşan Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Arıkoğlu, turnuva da oynana her oyunun, çocukta farklı bir yeteneği geliştirdiğini, onlara doğru davranış ve becerileri en verimli şekilde kazandırdığını ifade etti.


Öğrencilerin zihinlerini ve kalplerini ne ile meşgul ettiklerinin, nelerden beslendiklerinin çok önemli olduğunu belirten Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Arıkoğlu, “Akıl ve zekâ oyunları, çocuklarımızı, bugün tüm dünyada ebeveynlerin ciddi bir endişe nedeni olan ‘online’ oyunların kıskacından kurtarıp yaşama katacaktır. Bu tür oyunlar sayesinde öğrenciler sosyalleşerek iletişim becerilerini geliştiriyorlar. Akıl ve zekâ oyunlarının çocukların zihinsel gelişimindeki rolü de önemli. Oyunlar, çocuklarımızın nitelikli zaman geçirmesine katkıda bulunuyor. Bu sayede tükettikçe değil ürettikçe mutlu olan, ekran başında değil hayatın içinde olan ve hayat becerisine sahip bir nesil hedefliyoruz” dedi.


TURNUVANIN KAYBEDENİ YOK


Turnuvalara katılan öğrencilere, turnuva da görev alan eğitimcilere ve velilere ayrı ayrı teşekkür eden Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Arıkoğlu, “Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak böylesine anlamlı etkinlikleri her zaman destekliyoruz. Bu turnuva ile çocuklarımızın düşünen, üreten ve karşılaştıkları problem karşısında çözümler bulabilen bireyler olarak yetişmesi, bireysel ve grup oyunları ile öğrencilerimizin yeteneklerinin geliştirilmesi, sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, ayrıca öğrencilere kendilerini ifade edebilme fırsatının sunulması, öğrenciler arasındaki iletişim ve dostluk duygularının geliştirilmesi, akıl ve zekâ oyunları ile vakitlerini daha verimli geçirmelerinin sağlanması amaçlanmaktadır. O yüzden bu turnuvanın kaybedeni yok. Turnuvada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.


14 OKULDAN 120 ÖĞRENCİ YARIŞTI


Akıl ve Zeka Oyunları turnuvası Koçarlı İlçe Koordinatörü Zafer Gün Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu tarafından organize edilen Akıl ve Zeka Oyunları turnuvasının Koçarlı İlçe turnuvasını bugün gerçekleştirdik. Turnuvaya ilçemiz genelinden 7 ilkokul ve 7 ortaokul olmak üzere 14 okuldan ilkokul kategorisinde 60 ve ortaokul kategorisinde 60 olmak üzere toplamda 120 öğrenci, 6 oyun (Mangala, Kulami, Pentago, Reversi, Q-bitz, Equilibrio) branşında 8 kategoride yarıştı. Bu oyunlardan 1’nci ve 2’nci olan öğrencileri belirleyip bu öğrencilerimiz ise 5 Martta düzenlenecek olan il turnuvasına katılacaklar. İl turnuvasında da derece alan öğrencilerimiz ise Antalya’da düzenlenecek olan Türkiye Turnuvasına katılacaklar. Oldukça güzel bir katılım oldu” diye konuştu.


ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ


Gerçekleşen turnuva sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Arıkoğlu, İlçe Milli Eğitim şube Müdürü Adem Özcan, Koçarlı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mikail Kavaklı, Koçarlı KYK Müdürü Meral Özer, Atatürk İlkokulu Müdürü Murat Demiroğlu, Akıl ve Zeka Oyunları turnuvası Koçarlı İlçe Koordinatörü Zafer Gün ve öğretmenler tarafından tarafından verilirken, günün anısına fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.























 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.