Adnan Menderes Müzesi'nin temeli atıldı

GÜNDEM Haber Girişi : 18 Mart 2019 11:16
Adnan Menderes Müzesi'nin temeli atıldı
Aydın'ın Koçarlı ilçesinde 8 milyon 250 bin liraya mal olacak Adnan Menderes Müzesi'nin temeli İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla atıldı.

Çakırbeyli mahallesi girişinde bulunan alanda temel atma töreni gerçekleşti. Törene Bakan Soylu, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın Milletvekilleri Bekir Kuvvet Erim, Rıza Posacı ve Metin Yavuz, Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Cumhur İttifakı Koçarlı Belediye Başkan Adayı Nedim Kaplan, rahmetli Aydın Menderes'in eşi Ümran Menderes ile birlikte daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Tıkla


Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunması ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende açılış konuşmasını yapan Ümran Menderes, duygu yüklü bir gün yaşadığını belirterek, “Güzel Aydın'a hayırlı olsun" dedi.


YENİ REKREASYON ALANI


Vali Köşger, rahmetli Adnan Menderes’in hatıralarını müzede yaşatacaklarını belirterek, “Çakırbeyli'deki Menderes Çiftliği'ni gören, yılda 10 milyon turist akışının olduğu Aydın-Muğla karayolu kenarında Adnan Menderes Müzesini asude bir yerde yapmak nasip olacak. Müzenin yerini bulduktan sonra geceden Bakanımız parayı hesabımıza aktardı. Bu proje ile Çine Çayı da ıslah edilecek, köprü de onarılacak, yel değirmenleri inşa edilecek. Bu projeyi 8 milyon 250 bin lira maliyetle gerçekleştireceğiz. Sayın Bakanımızın katkılarıyla Aydın'a yeni bir rekreasyon alanı kazandırılacak" diye konuştu.


“ADNAN MENDERES'İ MİLLETİN GÖNLÜNDEN SİLEMEDİLER”


 “Allah bir daha bu ülkeye 27 Mayıs yaşatmasın” diyen Bakan Soylu ise “Bu müzenin yapımı Adnan Menderes'in idam edildiği 17 Eylül 1961 tarihinde başladı. O'na ait tüm izleri bu ülkede silmeye çalıştılar. Arşivlerden fotoğraflarını sildiler. Hem idam ettiler mezarı başında dua etmesinler diye cenazesini kimsenin olmadığı İmralı Adası’na defnettiler. Rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal sayesinde Menderes'in mezarı Topkapı’ya taşındı ve bizler Menderes'in başında dua etme fırsatı bulduk. Bu müze ve eklentilerin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Bakan Soylu ve beraberindekiler butona basarak Adnan Menderes Müzesi’nin temeline ilk betonu attı.



















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.