92 yaşında gelen Ahilik duygulandırdı

GÜNDEM Haber Girişi : 17 Eylül 2019 14:40
92 yaşında gelen Ahilik duygulandırdı
Yılın Ahisi seçilen Koçarlılı terzi Yaşar Emre(92), düzenlenen Ahilik Haftası ödül Töreni’nde ödülünü aldı. Yaşar Emre mesleğinin 81. yılında Ahi seçilmenin gururunu ve sevincini yaşadı.

81 yıllık meslek hayatında ilk kez 2019 yılında il genelinde yılın Ahisi seçilen 92 yaşındaki terzi Yaşar Emre 16 Eylül’de Aydın’da düzenlenen törende Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in elinden “Yılın Ahisi” ödülünü aldı.

Tıkla


“Ahilik Haftası Kutlamaları Yönetmeliği” gereğince, Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda 16-22 Eylül tarihleri arasında “Ahilik Haftası” kutlamaları devam etti. “Yılın Ahisi” seçilen Yaşar Emre kendi ismi okunurken duygu dolu anlar yaşadı.


Yılın Ahisi Yaşar Emre; Koçarlı Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Yaman eşliğinde; Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda yapılan ödül törenine geçmeden önce Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu ve Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’i makamında ziyaret etti.


ÖZGEÇMİŞİ OKUNURKEN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI


Kent Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ve İstiklal Marşı ile başlayan ödül töreninde özgeçmişi okunan Yaşar Emre duygu dolu anlar yaşadı.


Ödülünü almak üzere kürsüye davet edilen Yaşar Emre, “Bu programı düzenleyen tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Ahilik Haftası hepimize kutlu olsun. Çok sevdiğim terzilik mesleğine 81 yıldır devam ediyorum. Bir fiil 71 senelik vergi mükellefiyim. Çok heyecanlıyım, daha fazla konuşamayacağım, çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.


Konuşmasının ardından Yaşar Emre, ödülünü Vali Köşger’den teslim aldı ve Köşger tarafından beline Şed kuşatıldı.


Program kapsamında Aydın ili genelinde  “Yılın Kalfası” ve “Yılın Çırağı” ödülü de sahiplerine verilirken kutlamalar çeşitli etkinliklerle devam etti.





































Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.