“5 dakika düşünün, 5 yıl pişman olmayın”

GÜNDEM Haber Girişi : 04 Şubat 2019 09:49
“5 dakika düşünün, 5 yıl pişman olmayın”
Koçarlı Orta Mahalle Muhtarı ve yeni dönem Muhtar Adayı Erkan Sakallı (43), 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde tekrar muhtar seçilecek olursa gerçekleştireceği ve geliştireceği mevcut projelerini anlattı.

Evli ve bir çocuk babası olan Orta Mahalle Muhtarı ve Muhtar Adayı Erkan Sakallı, Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu ve aynı zamanda terzilik yaptığını, ayrıca Koçarlı Muhtarlar Derneği 2. Başkanı olduğunu belirtti.

Tıkla


Mahallesinden bahseden muhtar ve muhtar adayı Sakallı, “29 Mart 2014’te Orta Mahalle’ye muhtar oldum. Acemilik dönemimizi çoktan atlattık, insanlarla iç içe olduk. Mahallemizin nüfusu bin 461, 10 tane caddemiz, 19 tane sokağımız var. elimizden geldiği kadar yardımcı olduk insanlara. Tabi büyükşehir olduğumuz için bazı sorunlar yaşadık, mahalleler arttı. Koçarlı’nın şanssızlığı mahallenin fazla oluşu. Bizim mahallemiz yatırımlardan biraz mahrum kaldı. En büyük sorunumuz alt yapı, bunu savaşını 4 yıldır veriyoruz. İnşallah alt yapı çalışmaları 2019’da başlayacak” dedi.


MAHALLEDE YAPILAN YARDIMLARI ANLATTI


Orta Mahalle’de yürüttükleri faaliyetlere değinen Sakallı, “Büyükşehir belediyesinin de katkılarıyla mahallemizde 139 kişiye kömür yardımı yapılıyor, 124 kişiye gıda yardımı yapıyoruz. Bir kişiye hasta bezi, bir kişiye havalı yatak veriyoruz, kadın kuaförümüz 28 kişiye yardımda bulunuyor, 8 kişiye de erkek kuaförü yardımı yapılıyor. Toplam 29 kişiye de sıcak yemek yardımı yapıyoruz. Kaymakamlığın katkısıyla gerçekleşen 16 kişilik bir kömür yardımımız var, mahallemizden 2 kişinin ev kirasını da kaymakamlık ödüyor. Muhtaç olanlara eşya yardımı da yapılıyor, 7-8 kişiye de aylık durumlarına göre 200-300 TL para yardımı yapılıyor. Okul zamanı en az 10 kişiye okul yardımı çıkıyor. Aralık ayında da Büyükşehir Belediyesi tarafından mahallemizde Kadınlar Kıraathanesi açılışını yaptık” diye konuştu.


Mahallelerindeki Cihanoğlu Parkı’nın sorunlarına çözüm aradığını belirten Sakallı, “Mahallenin şu anda en büyük sorunu alt yapı. Bununla ilgili çok tartışma çıktı. Bazı sokaklarımız da yeniden döşeniyor, ihalesi gerçekleşti. Mahallemizde Cihanoğlu Parkı var, düğünlerimiz orada oluyor. Vatandaş o konuda sıkıntı çekmiyor. Cihanoğlu Parkı’ndaki tek sıkıntımız yemekhane ve bulaşık bölümünün olmaması. Vatandaş düğünü bittikten sonra parkı temizliyor tabi orada bulaşıkhane gibi bir yer olsa daha düzgün olur” dedi.


“KOÇARLI’DA TEK YUMRUK OLACAĞIZ”


Yeni dönemde tekrar muhtar seçilmesi halinde gerçekleştireceği projelerini aktaran Sakallı, “Yeniden seçilirsem, yarım kalan yollarımızın taşlarını ve alt yapı sorununu çözeceğim. Bizim mahallemizde yapılandırma fazla. En büyük sıkıntımız alt yapı, bunun savaşını vereceğiz. Vatandaş buna tepki gösteriyor. Katı atık parası verdikleri halde bir de vidanjör parası verdikleri için. Vatandaşla devlet arasında tekrar bir köprü oluşturup eksikleri gidermek için elimizden geleni yapacağız. Eskiden muhtar olmak bu kadar zor değildi, büyükşehir olduğumuzdan beri sorumluluğumuz da arttı. Sokak lambası bile sönse bize söylüyorlar. Biz muhtar adayı olduğumuzda muhtar maaşları çok düşüktü yani biz hizmet için aday olduk. Vatandaştan resmi evraklar için 7,20 TL mühür parası alınıyor ama ben almıyorum. Ben her zaman vatandaşın hakkının savunacağıma söz verdim. Nerede mazlum ve gariban varsa onun yanındayız. Aynı zamanda Koçarlı Muhtarlar Derneği’nin 2. Başkanıyım. Tekrar seçilirsek derneğin çıtasını da yükselteceğiz. Muhtarlar derneği olarak Koçarlı’da tek yumruk olacağız.


Mahallemizde okullarda madde bağımlılığı ile mücadele konusunda yardımlarım oluyor. Aydın Valisi bu konuda bana plaket verdi. Belediyelerle okullar arasında köprü oluyoruz. Elimizden geldiği kadar insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.


“7 GÜN 24 SAAT HİZMETE DEVAM EDECEĞİM”


Oy kullanacak olan seçmene ve rakiplerine seslenen Sakallı, “5 yıl boyunca çok çalıştık, hizmet etmek için çabaladık. Tekrar hizmet edebilmek için herkesin desteğini bekliyorum. 5 dakika düşünsünler, 5 yıl pişman olmasınlar. Umarım seçim kimseyi kırıcı olmayacak şekilde gerçekleşir. Rakiplerimin hepsine başarılar dilerim. Koçarlı küçük bir yer, hepimiz kardeşiz. Bir cenazede hepimiz bir araya geliyorsak, insanların menfaati için neden bir araya gelmeyelim? Bu işte seçilmek de var, seçilmemek de var, kırıcı olmayalım. İyi niyetli olmayı hiçbir zaman elden bırakmayalım. 7 gün 24 saat Orta Mahallelinin hizmetinde olacağım, insanlar her zaman bana ulaşabilecek. Zaten bu her zaman böyleydi, işi olan gece bile bana ulaşabiliyordu” diyerek konuşmasını tamamladı.













Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.