45 yıl sonra madalyalarına kavuştular

GÜNDEM Haber Girişi : 28 Kasım 2019 16:03
45 yıl sonra madalyalarına kavuştular
1974 yılında yapılan Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan Koçarlılı gazilere Milli Mücadele Madalyası ve Beratı töreni Kaymakamlık binasında yapıldı. Tören Aydın genelinde ilk olarak Koçarlı’da gerçekleşti.

Koçarlı ilçesinde Kaymakamlık binasında düzenlenen törenle 45 yıl önce gazilik unvanı alan Koçarlılı 18 gaziye Milli Mücadele Madalyası ve Beratı verildi. Koçarlı’dan sonra Aydın’ın diğer ilçelerinde de gazilere madalyaları ve beratlarının verileceği öğrenildi. Törende vefat etmiş olan 3 gazinin madalya ve beratı gazilerin eşleri ve çocuklarına takdim edildi.

Tıkla


Şehitler için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile başlayan törene Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, Koçarlı İlçe Emniyet Müdürü Törehan Mollaoğlu, Koçarlı İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Arifcan Azizo, Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Ece, STK temsilcileri, muhtarlar, gaziler ve gazi yakınları katıldı.


“BİZİ ONURLANDIRAN BİR ZAMANDAYIZ”


Törende konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Gazi Süleyman Şevik (66), “Vatanın her karış toprağına vakıf kahraman Türk Ordusu saflarında veya ferdi olarak maddi, manevi sosyal haklarını kullanırken öyle bir zaman gelir ki insanı zorlar, yorar ve üzer. Zaman gelir yiğitleri, canları alır götürür, zaman gelir yeni canları alır getirir. Zaman vardır insanı heyecanlandırır, coşturur, insanı gururlandırır, onurlandırır. Bizler gazi arkadaşlar, öyle bir zamandayız şu anda. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temsilcisi Sayın Kaymakam Bey’in huzurunda Kıbrıs Gazi Madalyalarımız verilerek onurlandırılmaktayız. KKTC’ye ve Türkiye Cumhuriyetine gazi madalyaları için tüm arkadaşlarım adına sonsuz teşekkür ediyor, hürmetlerimi sunuyorum” dedi.


SON DEMLERİNDE MADALYALARINI ALDILAR


Konuşmasında madalyalarını 45 yıl sonra almanın mağduriyetini yaşadıklarını belirten Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Ece, “1974 yılında havadan, denizden akarsular gibi yavru vatanımıza aktık, böylece Kıbrıs Barış Harekatı başlamış oldu. Bu harekatta 498 Türk askeri şehit düşmüştür. Kıbrıs Barış Harekatı’ndan 9 yıl sonra Sayın Rauf Denktaş’ın çabalarıyla ve Türkiye’nin destekleriyle 1983 yılında Cumhuriyet ilan edildi. Bugün KKTC özgür bir devlettir. Adada hak iddiamız varsa ve doğalgaz alabiliyorsak, Kıbrıs gazilerinin cesareti, azmi sayesinde; büyük Türkiye’nin de gücünden ötürüdür. Tam 45 yıl geçmiş, bizler yaşandık, bazı silah arkadaşlarımız hakkın rahmetine kavuştu. Bu geçen sürede yasal huhuki ve eşitlik anlamında çok mağduriyetimiz oldu, olmaya da devam etmektedir. Mesela 45 yıl sonra aldığımız Şeref Madalyalarımız gibi. Son demimizde madalyalarımızın verilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.  


“MADALYALARI SEMBOLİK OLARAK VERİYORUZ”


Gazilere madalyalarını 45 yıl sonra vermelerinin şu an önemsedikleri anlamına gelmediğini hatırlatarak her zaman gazilerle onurlandıklarını paylaşan Kaymakam Çelik, “Gazilerimizle her zaman gurur duyuyorum. Şanlı tarihimiz sayısız zaferlerle dolu. Elbet bu zaferlerin bir bedeli var, bu bedeli sayısız şehitlerimizle ve gazilerimiz sayesinde ödedik. Dolayısıyla bu kazanımlar için verilen büyük bedelleri unutmak en büyük vefasızlık. Biz milletçe ve devletçe her zaman aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize vefa örneği göstererek madalyalarımızı takdim ediyoruz. Kahraman gazilerimiz, biz sizlerle hep gurur duyduk. ‘Her Türk asker doğar’ sözüne baktığımızda her birimiz vatanı için canını vermeye hazırdır, bu fedakarlıkları göstermeye devam edecektir. Bu çerçevede gazilik bizler için bir onurdur. Hem de nesilden nesle aktaracağımız kutsal bir değer. Her ne kadar 45 yıl sonra bu madalyaları versek de Kıbrıs Barış Harekatı’nda kahraman gazilerimize her zaman değer verdik. Bugün sadece sembolik olarak madalya vereceğiz. Yan, bugün madalya verdiğimiz için bugün öneminizi anlamadık, bizim için her zaman çok değerlisiniz. Bugün bu madalyaları size takdim etmekten şahsım ve devletim adına büyük gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

 






















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.