40 yıldır zamanı tamir ediyor

GÜNDEM Haber Girişi : 08 Temmuz 2019 12:34
40 yıldır zamanı tamir ediyor
Koçarlı pazarında yıllardır saat tamirciliği yapan Kamil Çiğil, 40 yıldır saatleri tamir ederek geçimini sağlıyor.

İncirliova'da 20 yıl boyunca saat dükkanı işleten ve dükkanını kapattıktan sonra da 20 yıldır pazar tezgahında saat tamirciliğini sürdürmeye devam eden 68 yaşındaki Çiğil, bütün saatleri tamir edebildiğini aktardı.

Tıkla


“EN ESKİ SAATÇİLERDENİM”


Çiğil, "Saat tamiri yapıyorum ve saat satıyorum. 40 yıldır saat tamiri yapıyorum, İncirliova’da saat dükkanım vardı, 20 yıl önce kapattım ve pazarları gezmeye başladım. 20 yıldır da Koçarlı pazarına geliyorum ve mesleğimi devam ettiriyorum. Neredeyse Aydın’daki en eski saatçilerdenim. Teknoloji sürekli geliştiği için mesleğe ve saat tamirine eski yıllardaki kadar talep yok” dedi.

“TALEP YOĞUN OLUYOR”

Müşterilerin saatlere taleplerinin ve ilgilerinin yoğun olduğunu paylaşan Çiğil, “Tamir ettiğim saatlerden de çok memnun kalıyorlar. Talep konusunda hiçbir problemim yok. Herkes saatlerimi beğenir ve satın almaya gelir, saat tamiri yaptırmak isteyen de beni her zaman bulur” diye konuştu.


“TAMİR ETTİĞİM SAATLERİN GARANTİSİNİ VERİYORUM”


Tamir ettiği saatler için müşterilerine garanti de verdiğini belirten Çiğil, “Saatlerimiz sağlam oluyor, garantili tamir ediyorum. Garanti belgesi vermiyorum ama müşterilerim zaten beni tanıdığı için güveniyor, gerek kalmıyor. Saatleri 1 yıl garantili tamir ediyorum. Saatleri bizden almış olmalarına gerek yok, her yerden alınmış saatleri tamir ediyorum, ayrıca kol saati, masa saati, duvar saati gibi her türlü saatin de tamirini yapıyorum” şeklinde konuştu.


HER YAŞA VE ZEVKE UYGUN SAAT SATIYOR


Sattığı saatlerin fiyatlarının 30 liradan başlayıp 80 liraya kadar çıktığından bahseden Çiğil, “Daha pahalısı da zaten pazar yerinde satılmıyor. Çocuk saati, kadın saati, erkek saati yani her yaşa, her zevke uygun saatleri satıyoruz” ifadelerini kullandı.


Çiğil, saat kullanan kişilere saatlerinin ömrünü uzatmaları için tavsiyede bulunarak, kişilerin ellerini saatle birlikte suya sokmamalarını ve ne kadar da su geçirmez olsa da saate su temas ettirmekten kaçınmalarını önerdi.













Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.