20 YIL SONRA ASKİ TEMİZLEDİ

SAĞLıK Haber Girişi : 16 Mayıs 2017 15:13
20 YIL SONRA ASKİ TEMİZLEDİ
Aydın Büyükşehir Belediyesi Aski ekipleri Koçarlı ilçesine bağlı Kullar mahallesinde içme suyu kuyularının temizliğini yaptı.
Aydın Büyükşehir Belediyesi Aski ekipleri Koçarlı ilçesine bağlı Kullar mahallesinde içme suyu kuyularının temizliğini yaptı.
Koçarlı'nın en uzak mahallesi olan Kullar mahallesinde bulunan ve 1997 yılında İl Özel İdaresi tarafından yapılan içme suyu pompası Koçarlı ASKİ ekipleri tarafından yenilendi. O yıldan itibaren Kullar mahallesindeki kullanım suyu pompasının hiçbir temizlik yapılmadığını ifade eden vatandaşlar Muhtarın talebi doğrultusunda 20 yıl sonra Aydın Büyükşehir Aski ekiplerinin bir gün içerisinde motor, kademe ve pompanın tamamını değiştirip kuyuya kompresör yaptıktan sonra suyun kuvveti eskisine göre 3 kat artarak daha fazla suyu Kullar mahallesine verdi. 
Kullar mahallesi sakinleri Aski ekiplerini kısa zamanda yaptıkları çalışmadan çok memnun olduklarını ifade ederek, eskimiş su pompasının değişmesinden dolayı da Aski Ekiplerine teşekkür ettiler.
BAĞCILAR 3 KUYUYA KAVUŞTU
Aydın Büyükşehir Belediyesi Aski ekiplerinin Bağcılar mahalesinde yaptıkları çalışmalar sonrası ise bir tane olan içme suyu kuyusu 3'e çıkarken, aynı zamanda içme suyu arsenik arıtma tesisi de geçtiğimiz ay Bağcılarda hizmete açıldı.
Konuyla ilgili alınan bilgiye göre, Bağcılar Mahallesinde İl Özel İdaresi zamanında bir tek içme suyu kuyusunun olduğu böylelikle her yaz Döneminde Bağcılar Mahallesinde su sıkıntısının yaşandı ifade edildi. Fakat Aydın'ın Büyükşehir olmasının ardından, Aski ekipleri Bağcılar mahallesine eski Özel İdarenin zamanında çakılan kuyuyu aktif hale getirmesi ve aynı zamanda yeni bir kuyu da çakması sonrası Bağcılar mahallesi 3 kuyuya kavuşmuş oldu. Bununla birlikte içme suyu arsenik arıtma tesisi de geçtiğimiz ay Bağcılarda hizmete açıldı. 
Aski ekipleri aktif halde olmayan iki kuyunun motor, pompa ve kademelerini değiştirerek ve iki kuyuyu da kompresörle temizleyerek 3 kuyuyu aktif hale getirmesinin ardından Bağcılar mahallesinin su sorununu kökten çözülmüş oldu. 
VATANDAŞ HIZLI HİZMETTEN MEMNUN 
Geçtiğimiz hafta Dedeköy ve Sobuca mahallelerinin ardından ise Cincin mahallesinde  su pompasının yanması sonrası duruma anında müdahale eden Aydın Büyükşehir Belediyesi Aski ekipleri pompalarının değişimini yaparak vatandaşı mağdur etmeden ve su sıkıntısı yaşatmadan sorunu çözmüş oldu. 
Vatandaşlar ASKİ'nin hızlı çözümünden ve kendilerini mağdur etmemesinden dolayı memnun olduklarını belirterek, "İçme suyu pompa arızaları oluştuğundan dolayı eskiden özel idare zamanında ve muhtarlıklar topladıkları bütçelerdeki paralarla motor kademe yenilemesi yapıyorlardı. Özel İdare  zamanında da bu süre birkaç haftayı buluyordu. Böylelikle birkaç hafta köylü susuz kalıyordu. Ancak Büyükşehir ASKİ ekipleri arızayı tespit ettikleri an vinç ve motor kademe ekibi gelerek 4 saat gibi kısa süre içerisinde pompanın sökümü, motor, kademe ve kolon borularının yenilemesi dahil depodaki su bitmeden, ve bizlere su sıkıntısı yaşatmadan pompa değişimini süratli bir şekilde yaptılar" dedi. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.