1965 Yılından Bu Yana Esnafın Hizmetinde

GÜNDEM Haber Girişi : 27 Ocak 2020 13:25
1965 Yılından Bu Yana Esnafın Hizmetinde
1965 Yılından Bu Yana Esnafın Hizmetinde

 

Tıkla

 

1965 yılında kurulan Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası toplam756 üyesiyle Koçarlı esnafına hizmet ediyor.

 

Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı görevine 2014 yılı Ocak ayında esnafların desteklerini alarak layık görülen Hüseyin Yaman,  110’u kadın olmak üzere toplam 756 üyesine hizmet ediyor. 

 

 

Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Yaman, “2014 yılı Ocak ayında Esnaflarımız bizi destekleyerek Göreve layık gördü” diyerek  “Allah nasip etti ve ilk göreve 2014 yılında  başladık. Hedefimiz her zaman sivil toplum örgütlerinin önemini ortaya çıkarmak. Ben değil Biz mantığıyla hareket etmek amacına uygun çalışmalar yapmaktır. 2018 yılı ocak ayında yapılan genel kurulumuzda esnaflarımız tekrar bizi bu göreve layık gördüler. Odamız olarak bu zamana kadar yapılmayan birçok faaliyeti geleneksel hale getirdik. Böylelikle esnaflarımızın birbirleriyle dayanışma ve kaynaşmasını sağladık” şeklinde konuştu.

           

BİRÇOK İLKİ BAŞARDIK

 

 Başkan Yaman, “Birçok ilki başardık. Odamız olarak bu zamana kadar yapılmayan birçok faaliyeti geleneksel hale getirdik böylelikle esnaflarımızın birbirleriyle dayanışma ve kaynaşmasını sağladık. Bunların başında ramazan ayında düzenlediğimiz iftar yemeğimiz, her yıl düzenlediğimiz fuarlar, Kültür gezileri, kadın esnaflarımıza yönelik kahvaltı etkinliklerimiz, 30 yılı aşkın süre odamıza kayıtlı ahi adaylarımıza kültür gezisi, 18 Mart haftasında Çanakkale kültür gezileri ve birçok etkinlik düzenledik. KOSGEB devlet desteklerinden odamız üyelerinin faydalanmaları için gece gündüz çalışarak veri taban kayıtlarını oluşturup üyelerimizin başvuru yapmalarını sağladık. Hijyen eğitimi kursları düzenledik. Yerel esnafımıza sahip çıkmak için mücadelemizi verirken ilgili konuyla ilgili Kampanyalar yaptık. Ustalarımızın en büyük sorunu çırak bulamaması ve yeni nesil usta yetişmemesidir. Bununla ilgili Mesleki eğitim merkezimizle koordineli çalışmalar yaparak ailelere ve çocuklarımıza bilinçlendirmek adına çeşitli çalışmalar yaptık. Bundan sonra da bu tarz çalışmalarla esnafımızın yanında olacağız” şeklinde konuştu

 

 

YILIN AHİ’Sİ İLÇEMİZDEN SEÇİLDİ

 

Her yıl ülke genelinde ve Aydın merkezde düzenlenen Ahilik haftası kutlamalarında ilçeyi tanıtan stant açarak tanıtımlarını yaptıklarını ve 2019 yılı Aydın İl Ahisinin Koçarlı ilçesinden terzi Yaşar Emre’nin seçildiğini hatırlatan Başkan Hüseyin Yaman, “Ahilik haftası kutlamalarında Odamızca aday gösterilen Terzi Yaşar Emre yılın ahisi seçilerek hem ilçemize hem odamıza büyük bir sevinç ve gurur yaşatmıştır” şeklinde konuştu.  

 

 

HERŞEY DAHA GÜZEL BİR KOÇARLI İÇİN

 

Koçarlı ilçesini daha da güzelleştirmek, esnafların ihtiyaçlarını karşılayarak yarar sağlamayı ilke edindiklerini de ifade eden Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Yaman, “Daha güzel bir Koçarlı için mücadelemize devam edeceğiz. Tüm esnaflarımıza saygı ve sevgilerimi sunarım” dedi.










Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.