19 Mayıs kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu

GÜNDEM Haber Girişi : 19 Mayıs 2019 12:35
19 Mayıs kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Koçarlı’da çeşitli törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törene Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Koçarlı İlçe Emniyet Müdürü Törehan Mollaoğulları, Koçarlı İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Çoban, Koçarlı İlçe Eğitim Müdürü Ömer Dirik, Sivil Toplum Örgüt Başkanları, Daire amirleri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tıkla


Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Koçarlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından çelenk konulması ile başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti.


“19 MAYIS GENÇLİK VE GELECEK DEMEKTİR”


Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Koçarlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Haydar Aras, “Bugün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde başlayan Kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs’ın 100. yıldönümünü kutluyoruz. Büyük bir anlam ve öneme sahip olan bu günde hepinizi saygıyla selamlıyorum. 19 Mayıs sadece Türk Milli Kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, Türk devletinin de çağdaş değerlerle çağdaş milletler ailesi içerisinde yerini almasıdır. 19 Mayıs gençlik ve gelecek demektir. Türk genci Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisidir, yarınların en büyük güvencesidir. Gençler, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluk içinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bugün de vazgeçilmez güç kaymağımız olan milli iradenin yaşatılması için hepimize görev düşüyor. Unutmayın ki; vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır. Bayrağımız hür olarak vatan toprakları üzerinde dalgalanıyorsa, bunu borçlu olduğumuz Büyük Önder Atatürk başta olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık diliyorum. Tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın en derin sevgi ve saygılarımla kutluyorum” şeklinde konuştu.   


GENÇLER ÖDÜLE DOYDU  


Farklı okullardan öğrencilerin okuduğu şiirlerle devam eden programda öğrenciler tarafından çeşitli sportif etkinlikler büyük beğeni topladı. Ayakta top sektirme yarışı, SOS oyunu, Karate gösterisi ve halk oyunları gösterileri protokol ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.


Çeşitli turnuvalarda dereceye giren ve törende yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllerini; Kaymakam Fırat Çelik, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı İbrahim Gençsoylu, Koçarlı İlçe Emniyet Müdürü Törehan Mollaoğulları, Koçarlı İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Çoban, Koçarlı İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci, Koçarlı İlçe Eğitim Müdürü Ömer Dirik, Koçarlı Eğitim İlçe Şube Müdürü Osman Arıkoğlu ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Haydar Aras’ın elinden aldı.



Necmiye KAPTAN




































































Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.